Publikavimo data: 2025-08-17
Įdaryti pitos trikampėliai
Paruoškite skanių ir sveikų užkandžių įdarytų pitos trikampėlių šventiniam stalui ar ramiai šeimos vakarienei. Švelni, minkšta virta vištienos filė su šviežiais, sultingais pomidorais, pikantiškais žaliaisiais svogūnais ir kreminio pieno skonio lydytu sūriu traškioje, kiaušinio plakinyje apkeptoje pitoje - tai originalu ir maistinga.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą: į nedidelį dubenėlį supilkite grietinę, išspauskite česnaką per česnakų presą ir įberkite druskos. Viską sumaišykite ir atidėkite į šalį. Virtą mėsą ir pomidorus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sūrį supjaustykite mažais kubeliais, o svogūną ir krapus smulkiai sukapokite.
Žingsnis 2
Pitos lakštą perpjaukite išilgai pusiau, vieną kraštą patepkite padažu ir ant viršaus sudėkite paruoštą įdarą. Suvyniokite pitą į trikampį, pamerkite ją į tešlą (plaktą pieną, kiaušinius ir druską) ir apkepkite iš abiejų pusių iki rudos spalvos ant vidutinės ugnies.
Kategorijos