Publikavimo data: 2025-08-19
Iš viso grūdo miltų pagaminta rauginta duona
Sveikiausia duona. Kaip pasigaminti raugą, rasite kitame recepte.
Žingsnis 1
Supilkite vandenį į dubenį, sudėkite užkandį ir išmaišykite.
Vienu metu suberkite visus miltus. Gerai išmaišykite ir palikite 1 valandai.
Žingsnis 2
Po valandos išmaišykite, įberkite 1-2 žiupsnelius druskos ir dar kartą išmaišykite. Paskirstykite į formas ir palikite 6-12 valandų, kad pakiltų.
Žingsnis 3
Tešla turėtų pakilti ir atsirasti burbuliukų.
Užpildykite kepimo formą ne iki galo, palikdami 1-1,5 cm iki krašto. Neleiskite tešlai išsilieti.
Įkaitinkite orkaitę iki 230-250 °C temperatūros.
Kepkite 20 minučių,
tada 30 minučių kepkite 180-200 °C temperatūroje.
Bendra kepimo trukmė 50 minučių.
Kategorijos