Publikavimo data: 2025-08-18
Itališkų žolelių krekeriai
Avižiniai dribsniai yra išties stebuklingas produktas. Jie tinka košėms, granolai ir kepiniams. Jei recepte dalį miltų pakeisite maltais avižiniais dribsniais, produktui tai bus tik į naudą. Jie puikiai tinka traškiems krekeriams, apie kurių skonį galima fantazuoti be galo. Nauji priedai - nauji skoniai. Sezamo ar aguonų sėklos, alyvuogės ar kepti svogūnai, itališkos ar Provanso prieskoninės žolelės - visa tai galima dėti į šiuos mažus traškius sausainius. Sveiki, skanūs ir universalūs.
Žingsnis 1
Avižinius dribsnius sumalkite kavos malūnėliu iki miltų.
Žingsnis 2
Sumaišykite miltus ir avižinius miltus, suberkite druską, raugą, žoleles, išmaišykite.
Žingsnis 3
Supilkite sviestą į miltų mišinį ir minkykite, kol taps trupiniai.
Žingsnis 4
Supilkite verdantį vandenį ir tešlą iš pradžių išmaišykite šaukštu, paskui rankomis greitai suminkykite tešlą iki vientisos masės (neminkykite iki vientisos masės). Uždenkite ir palikite 30 minučių kambario temperatūroje.
Žingsnis 5
Tešlą iškočiokite 0,5 cm storio sluoksniu ir iš jos išpjaukite norimos formos sausainius.
Žingsnis 6
Kepkite iki 200 g įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Kategorijos