Publikavimo data: 2024-06-08
Jogurtinis majonezas
Labiausiai paplitęs majonezo pakaitalas yra natūralus jogurtas, pagardintas prieskoniais skoniui pagerinti. Tokio padažo privalumai akivaizdūs - jis mažai kaloringas, jam paruošti nereikia daug laiko ir jis tinka prie daugumos maisto produktų. Tačiau yra ir trūkumų - pavyzdžiui, jis dažnai "išteka" pūstose salotose ir neišlaiko formos. Šią problemą išsprendžia virti tryniai, dėl kurių padažas įgauna norimą tekstūrą. Garstyčios ir augalinis aliejus taip pat yra privalomi ingredientai.
Žingsnis 1
Sumaišykite maisto produktus ir prieskonius. Virtus trynius sutarkuokite smulkia tarka. Į indą su tryniais sudėkite garstyčias, supilkite pipirų mišinį, supilkite aliejų ir gerai įtrinkite mentele.
Žingsnis 2
Paruoškite majonezą. Į maisto mišinį supilkite jogurtą ir kruopščiai išmaišykite plaktuvu iki vientisos masės. Supilkite majonezą į laikymo indą ir laikykite šaldytuve.
Kategorijos