Publikavimo data: 2024-03-25
Juodos duonos skrebučiai orkaitėje
Kam pirkti džiūvėsėlius parduotuvėje, jei galite juos pasigaminti savo rankomis? Juodųjų džiūvėsėlių tėvyne laikoma Lietuva. Šiam užkandžiui pasirinkta lietuviška ruginė duona. Ruošiant nusipirkite ruginės duonos, ji tiks geriausiai. Jums reikės tik kelių ingredientų: juodos duonos, aliejaus, prieskonių ir česnako. O tada beliks tik orkaitėje išdžiovinti džiūvėsėlius. Traškūs ir kvapnūs orkaitėje džiovinti juodos duonos džiūvėsėliai bus puikus užkandis ir puikus priedas prie pirmųjų patiekalų.
Žingsnis 1
Supjaustykite duoną riekelėmis. Paimkite ruginę duoną, nupjaukite viršutinę plutą ir supjaustykite skersai į riekeles. Jie turi būti ne storesni nei vieno centimetro.
Žingsnis 2
Kepkite duoną orkaitėje. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ant jos juodos duonos riekes. Dėkite duonos riekeles į įkaitintą orkaitę 20-30 minučių. Kas 10 minučių patikrinkite, ar džiūvėsėliai jau paruošti. Jie neturi būti kietai iškepę, tik išdžiūvę.
Žingsnis 3
Kol džiūsta džiūvėsėliai, paruoškite jiems padažą. Sumaišykite aliejų, druską, pipirus, papriką ir apynius. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 4
Apibarstykite džiūvėsėliais. Išimkite džiovintus džiūvėsėlius iš orkaitės ir supilkite ant jų mišinį. Gerai išmaišykite ir vėl pašaukite į orkaitę. Kai džiūvėsėliai paruduos, išimkite juos iš orkaitės.
Kategorijos