Publikavimo data: 2024-03-25
Juodos duonos skrebučiai su česnakais
Duonos džiūvėsėlių iš juodos duonos su česnaku gaminimo orkaitėje receptas yra labai paprastas. Naminiams džiūvėsėliams geriau imti "sunkios" tankio trupinių struktūros duoną. Tinka Darnickio, ukrainietiška arba Borodinsko duona, supjaustyta kubeliais arba batonais. Juodoji ruginė duona yra dietinis produktas. Svarbus jos privalumas - maža energinė vertė, kuri padeda mažinti svorį, jei ji vartojama nuolat.
Žingsnis 1
Paruoškite duoną. Perpjaukite "Borodino" duoną per pusę. Puseles supjaustykite taisyklingomis 5-7 mm storio riekelėmis. Kiekvieną riekelę supjaustykite maždaug 8-10 mm pločio juostelėmis. Tada supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Džiovinkite džiūvėsėlius orkaitėje. Juodos duonos riekes sudėkite į kepimo indą arba ant aliejumi pateptos kepimo skardos. Dėkite džiūvėsėlius į 160-180 ℃ temperatūros orkaitę 30 minučių. Nereikia iš karto kietai iškepti, reikia džiovinti, kol taps traškūs. Maždaug kas 10-15 minučių išimkite kepimo skardą ir išmaišykite džiūvėsėlius. Būkite atsargūs, kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo orkaitės galingumo. Duonos džiūvėsėliai neturi būti perkepę.
Žingsnis 3
Paruoškite džiūvėsėlių užtepėlę. Sumaišykite aliejų, šviežiai maltus pipirus, druską ir česnaką. Palikite 3-5 minutes, kad susigertų. Kepimo skardą su džiūvėsėliais išimkite iš orkaitės. Į džiūvėsėlius sudėkite paruoštą česnakų mišinį. Stipriai išmaišykite, kad česnakai nesuliptų. Pagal poreikį dalimis įberkite druskos. Dėkite česnakinius džiūvėsėlius į orkaitę 8-10 minučių, kad apdžiūtų.
Žingsnis 4
Atvėsinkite džiūvėsėlius. Palikite česnakinius džiūvėsėlius pastovėti neuždengtus, kad pasišalintų visa likusi drėgmė, įskaitant česnakų drėgmę. Kartais tai gali užtrukti 6-8 valandas, jei džiūvėsėliai nevisiškai išdžiūvo orkaitėje.
Kategorijos