Publikavimo data: 2024-04-17
Juodųjų serbentų tinktūra
Juodųjų serbentų tinktūra pasižymi sodria spalva, maloniu aromatu ir naudingomis šviežių uogų savybėmis. Tokia tinktūra gaminama sezono metu, t. y. vasarą. Ją galima lengvai pasigaminti namuose, receptui nereikės ieškoti degtinės, nes tinktūra gaminama iš degtinės. Svarbiausia laikytis proporcijų ir užpylimo laiko. Tinkamai vartojant serbentų tinktūra padeda stiprinti imuninę sistemą.
Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Sumaišykite serbentus, vandenį ir cukrų puode. Pastatykite ant viryklės ir virkite 3 minutes, nepamiršdami pamaišyti. Tada sutrinkite uogas su cukrumi. Palikite atvėsti.
Žingsnis 2
Uogas sumaišykite su alkoholiu. Gautą mišinį supilkite į stiklinį indą. Užpilkite jį degtine. Pastatykite 21 dieną vėsioje ir tamsioje vietoje. Kartą per 3 dienas indą su tinktūra pakratykite.
Žingsnis 3
Tinktūrą perkoškite. Tinktūrą perkoškite per marlę arba sietelį. Supilkite ją į butelius. Laikykite šaldytuve.
Kategorijos