Juodųjų serbentų tinktūra pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Juodųjų serbentų tinktūra

Juodųjų serbentų tinktūra pasižymi sodria spalva, maloniu aromatu ir naudingomis šviežių uogų savybėmis. Tokia tinktūra gaminama sezono metu, t. y. vasarą. Ją galima lengvai pasigaminti namuose, receptui nereikės ieškoti degtinės, nes tinktūra gaminama iš degtinės. Svarbiausia laikytis proporcijų ir užpylimo laiko. Tinkamai vartojant serbentų tinktūra padeda stiprinti imuninę sistemą.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
153 kcal.
Angliavandeniai
15 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Juodųjų serbentų tinktūra Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Sumaišykite serbentus, vandenį ir cukrų puode. Pastatykite ant viryklės ir virkite 3 minutes, nepamiršdami pamaišyti. Tada sutrinkite uogas su cukrumi. Palikite atvėsti.

Žingsnis 2

Juodųjų serbentų tinktūra Žingsnis 2
Uogas sumaišykite su alkoholiu. Gautą mišinį supilkite į stiklinį indą. Užpilkite jį degtine. Pastatykite 21 dieną vėsioje ir tamsioje vietoje. Kartą per 3 dienas indą su tinktūra pakratykite.

Žingsnis 3

Juodųjų serbentų tinktūra Žingsnis 3
Tinktūrą perkoškite. Tinktūrą perkoškite per marlę arba sietelį. Supilkite ją į butelius. Laikykite šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos