Juodųjų serbentų uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-12

Juodųjų serbentų uogienė

Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
187 kcal.
Angliavandeniai
48 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Juodųjų serbentų uogienė Žingsnis 1
Išvirkite uogas. Sudėkite serbentus į puodą ir užpilkite cukrumi. Pastatykite puodą ant ugnies, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir maišydami virkite apie 15 minučių, kol uogos pradės sproginėti.

Žingsnis 2

Juodųjų serbentų uogienė Žingsnis 2
Baigti gaminti. Nuimkite puodą nuo ugnies, leiskite masei šiek tiek atvėsti, tada viską perkoškite per marlę arba pertrinkite per sietelį, kad neliktų kauliukų. Gautas tirštas sultis vėl statykite ant ugnies virti, pavirkite 5-7 minutes ir išjunkite.

Žingsnis 3

Juodųjų serbentų uogienė Žingsnis 3
Džemą sudėkite į saugyklą. Dar skystą uogienę supilkite į švarius stiklainius, užsukite dangtelius. Kai masė atvės, uogienė bus gražios sodrios spalvos ir malonios želė konsistencijos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos