Publikavimo data: 2024-05-12
Juodųjų serbentų uogienė
Žingsnis 1
Išvirkite uogas. Sudėkite serbentus į puodą ir užpilkite cukrumi. Pastatykite puodą ant ugnies, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir maišydami virkite apie 15 minučių, kol uogos pradės sproginėti.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Nuimkite puodą nuo ugnies, leiskite masei šiek tiek atvėsti, tada viską perkoškite per marlę arba pertrinkite per sietelį, kad neliktų kauliukų. Gautas tirštas sultis vėl statykite ant ugnies virti, pavirkite 5-7 minutes ir išjunkite.
Žingsnis 3
Džemą sudėkite į saugyklą. Dar skystą uogienę supilkite į švarius stiklainius, užsukite dangtelius. Kai masė atvės, uogienė bus gražios sodrios spalvos ir malonios želė konsistencijos.
Kategorijos