Publikavimo data: 2024-06-13
Juodųjų serbentų uogienė
Juodųjų varnalėšų uogienė namuose ruošiama iš to paties brandos laipsnio uogų, tada konsistencija bus vienalytė. Subrendusios uogos yra intensyvios ir ryškios spalvos, o kad jos neprarastų formos, jas reikia virti keliais etapais. Pervirta uogienė praranda aromatą, pakeičia spalvą ir skonį. Paruošimo laipsnį padės nustatyti paprastas metodas - jei masė tapo permatoma, o puodo centre pradėjo kauptis putos, juodųjų serbentų uogienė yra paruošta.
Žingsnis 1
Paruoškite juodųjų varnalėšų uogienei. Puode užvirinkite vandenį. Į verdantį vandenį 2-3 min. panardinkite juodąsias uogas. Išimkite iš puodo ir atvėsinkite po šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Paruoškite sirupą ir išvirkite uogas. Į puodą supilkite vandenį ir suberkite 500 g cukraus. Užvirinkite. Maišykite ir virkite, kol cukrus ištirps. Į cukraus sirupą sudėkite raugerškio uogas. Išmaišykite ir užvirinkite. Virkite 3-4 minutes ant vidutinės ugnies. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite 8 valandoms.
Žingsnis 3
Paruoškite obuolius uogienei. Užvirinkite vandenį, įpilkite šaukštą citrinos sulčių. Įmeskite obuolių skilteles ir virkite apie 5-6 minutes. Stebėkite, kad obuolių skiltelės neišvirtų. Išvirusius obuolius sudėkite į sietelį ir nuplaukite šaltu vandeniu.
Žingsnis 4
Užvirkite kalnų pelenų mišinį. Į verdančią juodųjų serbentų uogienę įberkite 700 g cukraus. Išmaišykite ir leiskite varnalėšų uogienei virti apie 2-3 minutes. Įdėkite atvėsusių obuolių, cinamono ir citrinos sulčių pagal skonį. Išmaišykite ir užvirinkite. Virkite uogienę ant silpnos ugnies 10 minučių. Atvėsinkite ir palikite uogienę dar 8 valandoms. Tada dar kartą pavirkite 10 minučių.
Žingsnis 5
Rasfassu uogienė iš gervuogių žiemai steriliuose stiklainiuose. Dėkite stiklainius į 100-110 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių. Išjunkite orkaitę ir palikite stiklainius kelioms minutėms, kad šiek tiek atvėstų. Dangtelius 5-8 minutes sterilizuokite verdančiame vandenyje. Į stiklainius supilkite verdančią uogienę ir uždarykite dangteliais. Palikite stiklainius šiltoje vietoje, kol visiškai atvės, tada laikykite uogienę šaldytuve.
Kategorijos