Juodųjų serbentų uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Juodųjų serbentų uogienė

Juodųjų varnalėšų uogienė namuose ruošiama iš to paties brandos laipsnio uogų, tada konsistencija bus vienalytė. Subrendusios uogos yra intensyvios ir ryškios spalvos, o kad jos neprarastų formos, jas reikia virti keliais etapais. Pervirta uogienė praranda aromatą, pakeičia spalvą ir skonį. Paruošimo laipsnį padės nustatyti paprastas metodas - jei masė tapo permatoma, o puodo centre pradėjo kauptis putos, juodųjų serbentų uogienė yra paruošta.
Gaminimo laikas
1020 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
131 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
32 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.05/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Juodųjų serbentų uogienė Žingsnis 1
Paruoškite juodųjų varnalėšų uogienei. Puode užvirinkite vandenį. Į verdantį vandenį 2-3 min. panardinkite juodąsias uogas. Išimkite iš puodo ir atvėsinkite po šaltu vandeniu.

Žingsnis 2

Juodųjų serbentų uogienė Žingsnis 2
Paruoškite sirupą ir išvirkite uogas. Į puodą supilkite vandenį ir suberkite 500 g cukraus. Užvirinkite. Maišykite ir virkite, kol cukrus ištirps. Į cukraus sirupą sudėkite raugerškio uogas. Išmaišykite ir užvirinkite. Virkite 3-4 minutes ant vidutinės ugnies. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite 8 valandoms.

Žingsnis 3

Juodųjų serbentų uogienė Žingsnis 3
Paruoškite obuolius uogienei. Užvirinkite vandenį, įpilkite šaukštą citrinos sulčių. Įmeskite obuolių skilteles ir virkite apie 5-6 minutes. Stebėkite, kad obuolių skiltelės neišvirtų. Išvirusius obuolius sudėkite į sietelį ir nuplaukite šaltu vandeniu.

Žingsnis 4

Juodųjų serbentų uogienė Žingsnis 4
Užvirkite kalnų pelenų mišinį. Į verdančią juodųjų serbentų uogienę įberkite 700 g cukraus. Išmaišykite ir leiskite varnalėšų uogienei virti apie 2-3 minutes. Įdėkite atvėsusių obuolių, cinamono ir citrinos sulčių pagal skonį. Išmaišykite ir užvirinkite. Virkite uogienę ant silpnos ugnies 10 minučių. Atvėsinkite ir palikite uogienę dar 8 valandoms. Tada dar kartą pavirkite 10 minučių.

Žingsnis 5

Juodųjų serbentų uogienė Žingsnis 5
Rasfassu uogienė iš gervuogių žiemai steriliuose stiklainiuose. Dėkite stiklainius į 100-110 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių. Išjunkite orkaitę ir palikite stiklainius kelioms minutėms, kad šiek tiek atvėstų. Dangtelius 5-8 minutes sterilizuokite verdančiame vandenyje. Į stiklainius supilkite verdančią uogienę ir uždarykite dangteliais. Palikite stiklainius šiltoje vietoje, kol visiškai atvės, tada laikykite uogienę šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos