Publikavimo data: 2024-06-16
Kaimiško stiliaus štrudelis su kriaušėmis ir sultenėmis
Štrudelis yra tradicinis austrų, vengrų ir vokiečių virtuvės kepinys. Jis gaminamas iš neraugintos sluoksniuotos arba fillo tešlos. Klasikinis štrudelio įdaras yra specialiai paruošti obuoliai, tačiau naminiai štrudeliai taip pat gaminami su kitų vaisių įdarais. Pabandykite pagaminti štrudelį su kriaušių įdaru ir liksite labai patenkinti.
Žingsnis 1
Prieš tai nuplaukite sultenes, užpilkite jas šiltu vandeniu ir palikite mirkti 5 minutes. Po to išimkite sultenes iš vandens ir nusausinkite jas ant rankšluosčio.
Žingsnis 2
Nuluptas kriaušes supjaustykite kubeliais, keptuvėje ištirpinkite 2 valgomuosius šaukštus sviesto ir sudėkite kubeliais supjaustytas kriaušes. Į keptuvę taip pat suberkite sultenes, cukrų, muskatą ir cinamoną. Kepkite 10 minučių ant labai mažos ugnies, kol kriaušės suminkštės. Išimkite įdarą iš keptuvės ir atvėsinkite.
Žingsnis 3
Atšildytą sluoksniuotą tešlą iškočiokite iki 2-3 cm storio, tolygiai paskirstykite įdarą ir suvyniokite. Tai galima lengvai padaryti švariu drėgnu rankšluosčiu. Užspauskite abu ritinio kraštus, kad kepant įdaras neišbyrėtų.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 200 ℃. Suktinuką sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos, atsargiai patepkite ištirpintu sviestu, padarykite kelis kryžminius įpjovimus ir pašaukite į orkaitę 20-30 minučių. Paruoštas vyniotinis turės auksinę plutelę. Išjungę orkaitę, ištraukite vyniotinį ir leiskite jam atvėsti.
Kategorijos