Publikavimo data: 2025-08-19
Kalakutienos dešra
Naminė kalakutienos dešra - tai patiekalas, kuriuo lengvai galima pakeisti bet kokią parduotuvėje pirktą dešrą. Ji lengva, švelni, aromatinga ir labai skani. Tokia dešra valgoma iš karto, puikiai dera su garstyčiomis arba pomidorų padažu. Ją patogu pasiimti su savimi į darbą, į kelionę, iškylą, duoti vaikui į mokyklą. Dešrą pagal šį receptą galima gaminti ne tik iš filė, bet ir iš kitų kalakuto dalių. Jei abejojate, ar dešra bus sultinga, į maltą mėsą galite įpilti šiek tiek kiaulienos riebalų.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Supjaustykite filė dideliais gabalais. Į puodą arba multicooker puodą įpilkite 0,5 l vandens, sudėkite kalakutieną kartu su svogūnais, morkomis, lauro lapais ir raudonėlio pipirais. Virkite 30 minučių ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite dešrą. Į puodelį įpilkite 150 ml sultinio ir ištirpinkite jame želatiną. Mikserio dubenyje susmulkinkite kalakutieną, svogūną ir morkas. Įberkite druskos, pipirų, prieskonių mišinio, burokėlių sulčių ir sultinio bei želatinos. Sumaišykite blenderiu iki vientisos masės. Supilkite mišinį į formą ir įdėkite į šaldytuvą 8 valandoms.
Kategorijos