Publikavimo data: 2025-08-20
Kalakutienos kumpis su nitritine druska namuose
Naminis kalakutienos kumpis yra labai sotus patiekalas, išsiskiriantis nuostabiu skoniu ir maloniu aromatu. Verta paminėti, kad kumpio gaminimas namuose nereikalauja daug pastangų. Pakanka mėsą supjaustyti, perkelti į kumpio virimo indą ir virti, kol bus paruošta. Iš kalakutienos pagamintas kumpis gaunasi ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Paruoštame produkte gausu sveikatai vertingų medžiagų, įskaitant baltymus, fosforą ir magnį.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Iš anksto paruoštą kalakutieną supjaustykite maždaug 1 cm pločio juostelėmis. Tada perkelkite supjaustytą mėsą į gilų dubenį. Į tą patį dubenį įberkite dviejų rūšių druskos. Po to 10-15 min. kruopščiai išmaišykite kalakutieną rankomis, šiek tiek ją suspausdami. Kai mėsa šiek tiek pakeis spalvą ir masė taps klampi, galite baigti.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti kumpį. Į dubenį su mėsa sudėkite papriką ir džiovintus pomidorus ir dar kartą gerai išmaišykite. Paruoštą mėsos mišinį sudėkite į maisto įmautę. Būsimą kumpį stenkitės kuo kruopščiau sutankinti, kad jame liktų nedaug oro.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Kai visa mėsa bus viduje, užlenkite rankovės kraštus link vidurio ir uždarykite kumpio kumpį dangčiu. Tada vieną po kitos priveržkite spyruokles. Į puodą įpilkite šalto vandens ir perkelkite į jį kumpio kumpį. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir palikite virti 2 valandas 80-85 laipsnių temperatūroje. Kai patiekalas bus paruoštas, kumpio kumpį 2-3 minutėms įmerkite į šaltą vandenį ir įdėkite į šaldytuvą, kol visiškai atvės.
Kategorijos