Publikavimo data: 2024-05-12
Kalaš uogienė
Žingsnis 1
Užvirkite sirupą. Supilkite vandenį į puodą arba uogienės dubenį ir užvirinkite. Suberkite cukrų ir virkite ant vidutinės ugnies 5-10 minučių, kol cukrus ištirps.
Žingsnis 2
Sudėkite uogas. Supilkite karštą sirupą ir virkite 5 minutes nuo užvirimo. Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti 12 valandų. Po to indą su uogiene vėl pastatykite ant ugnies, užvirinkite ir išjunkite ugnį.
Žingsnis 3
Šaukštu išpilstykite uogienę į stiklainius. Karštą uogienę sudėkite į sausus sterilizuotus stiklainius ir uždarykite švariais dangteliais. Kol stiklainiai visiškai atvės, apverskite juos aukštyn kojomis. Kalina džemą laikykite šaldytuve arba vėsiame rūsyje.
Kategorijos