Publikavimo data: 2024-09-14
Kalėdų eglutės formos Olivier
"Olivier" salotų istorija siekia daug dešimtmečių. Pirmą kartą šios salotos pasirodė XIX a. antroje pusėje Maskvoje. Patiekalas buvo pavadintas jo kūrėjo Lucieno Olivjė garbei. Po daugelio metų Olivier tapo ne ką mažiau nei vienu iš Naujųjų metų simbolių. Siūlome jums paruošti Olivjė salotas su vištiena. Ir ne įprastas, o eglutės kamuolio pavidalo! Nepaisant to, kad visi jos paruošimo ingredientai yra gana paprasti, rezultatas - įmantrus patiekalas, kuris neabejotinai papuoš šventinį stalą.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite vandenį, pasūdykite, įdėkite lauro lapą ir pipirų grūdelius. Pastatykite puodą ant ugnies. Kai vanduo užvirs, suberkite į jį filė. Virkite vištieną, kol išvirs, apie 15-20 minučių. Išimkite filė ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Virtas bulves, vieną morką, marinuotus agurkus ir kiaušinius supjaustykite nedideliais 5 mm dydžio kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 3
Sudėkite daržoves ir kiaušinius į salotinę. Įpilkite majonezo, išmaišykite. Pagal skonį salotas pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 4
Dabar galite patiekti alyvuoges. Sudėkite salotas į plokščią lėkštę, suformuodami tvarkingą apvalią krūvelę. Šaukštu lengvai sutrinkite salotų paviršių. Turėtų gautis Kalėdų eglutės kamuolio vaizdas. Smulkiai supjaustykite krapus. Iš morkų išpjaukite papuošimus: žvaigždutę ir keturis mažus trikampėlius, kaip parodyta nuotraukoje. Likusias morkas sutarkuokite tarka. Ant salotų vidurio uždėkite tarkuotų morkų juostelę, likusias neuždengtas rutulio vietas (apačią ir viršų) papuoškite krapais. Papuoškite "eglutės rutulį" majonezu, žaliaisiais žirneliais ir morkų figūrėlėmis, kaip parodyta nuotraukoje. Naujametinės alyvuogių salotos paruoštos. Gero apetito!
Kategorijos