Kalmarų ir ananasų salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Kalmarų ir ananasų salotos

Salotose su kalmarais ir ananasais jūros gėrybės puikiai dera su sultingais vaisiais, mocarela, vyšniniais pomidorais ir putpelių kiaušiniais. O originalus patiekalas patiekiamas tiesiai ananasuose, todėl patiekalas tampa išties šventiškas. Salotos gaunasi gana lengvos ir kartu naudingos. Kalmarų mėsa yra dietinis produktas, pasižymi didele maistine verte ir puikiu skoniu. Paprastai salotoms naudojami virti kalmarai, tačiau šiam patiekalui juos galima kepti ant grotelių arba tiesiog apkepti keptuvėje.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
107 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.95/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Kalmarų ir ananasų salotos Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Šaukštu ir peiliu atsargiai išpjaukite pusės ananaso minkštimą. Supjaustykite ananasus, kivius ir mocarelą mažais kubeliais. Perpelių kiaušinius ir vyšninius pomidorus supjaustykite į keturias dalis. Kalmarų karkasus 2 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 2

Kalmarų ir ananasų salotos Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Sumaišykite majonezą, sojų padažą ir Dižono garstyčias. Dubenyje su padažu sumaišykite ananasus, kivius, mocarelą, kalmarų šiaudelius, kiaušinių ketvirčius ir pomidorus, gerai išmaišykite ir sudėkite į nuluptas ananasų puseles.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos