Publikavimo data: 2025-08-20
Kalmarų ir aštuonkojų salotos
Egzotiškas jūros gėrybių, alyvuogių, pomidorų, pupelių ir salierų salotas papildo aštrus raudonųjų pipirų padažas. Kad patiekalas būtų mažiau kaloringas, padažui galite naudoti mažiau aliejaus. Jei pageidaujate, į salotas galite įdėti virtų vištų kiaušinių - užteks dviejų. Geriau imti mažus aštuonkojus - jie labiau tinka salotoms ir užkandžiams. Dideli aštuonkojai dažniau naudojami karštuose patiekaluose.
Žingsnis 1
Paruoškite salotų padažą. Sutrinkite česnako skiltelę ir įtrinkite ją su ¼ šaukštelio druskos. Supilkite citrinos sultis, aliejų, aitriąją papriką ir likusią druską.
Žingsnis 2
Paruoškite likusius salotų ingredientus. Jei reikia, supjaustykite kalmarus ir aštuonkojus. Pomidorus ir alyvuoges supjaustykite stambiais gabalėliais, o salierą - plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Sudėkite jūros gėrybes, alyvuoges, pomidorus, pupeles ir salierus į salotinę. Salotas užpilkite padažu ir išmaišykite.
Kategorijos