Publikavimo data: 2025-08-16
Kalmarų ir baklažanų salotos
Į gardžiausių patiekalų su baklažanais viršūnę galima įtraukti šias gardžias salotas, kurios, pasirodo, yra ir dietinės. Baklažanai turi nuostabią savybę - neutralizuoti riebalus. Todėl į salotas įdėjus majonezo nebus labai pakenkta sveikatai. Kalmarai - mažai kalorijų turintis baltyminis produktas, puikiai derantis su visomis daržovėmis. Salotas su kalmarais ir baklažanais ruoškite net kasdien. Jos nenusibosta, o ir paruošimas nesukelia didelių rūpesčių.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Apkepkite griežinėlius iš abiejų pusių 1-2 minutes ant didelės ugnies. Perkelkite ant popierinio rankšluosčio ir leiskite aliejaus pertekliui nutekėti. Tada supjaustykite ketvirčiais.
Žingsnis 2
Pasirūpinkite kalmarais ir kiaušiniais. Įdėkite kalmarus į verdantį vandenį, virkite 3-5 minutes, atvėsinkite, supjaustykite žiedais. Kiaušinius, priešingai, sudėkite į šaltą vandenį ir virkite 10 minučių. Išimkite lukštus, smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas su kalmarais ir baklažanais. Į patiekalui skirtą dubenį sudėkite kalmarus ir kiaušinius. Sudėkite baklažanus, česnaką, pomidorus. Pasūdykite, pagardinkite majonezu ir išmaišykite.
Kategorijos