Publikavimo data: 2025-08-17
Kalmarų ir brokolių salotos
Ne visos salotos su jūros gėrybėmis, įskaitant kalmarus, gali būti priskiriamos sveikiems patiekalams - į jas dažnai dedama majonezo, marinuotų ar sūdytų daržovių, riebaus sūrio. Tačiau tinkamos mitybos šalininkai galės įvertinti šį salotų su kalmarais ir brokoliais receptą. Italai pirmieji pradėjo auginti ir valgyti brokolius, todėl šios šalies nacionalinėje virtuvėje yra daug patiekalų su žaliaisiais žiedynais. Siekiant išsaugoti visas daržovės naudingąsias savybes, ji labai trumpai troškinama garuose.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Virtus kalmarus ir svogūną supjaustykite žiedais. Jei reikia, brokolius supjaustykite mažesniais žiedynais.
Žingsnis 2
Sumaišykite ingredientus. Dubenyje sumaišykite kalmarų žiedus ir svogūnus, brokolių žiedynus, midijas. Pagardinkite druska ir pipirais, supilkite aliejų ir išmaišykite.
Kategorijos