Publikavimo data: 2025-08-20
Kalmarų ir citrinų salotos
Labai svarbu pasirinkti tinkamą padažą bet kokioms salotoms. Jei sudėtyje yra jūros gėrybių, pageidautina į padažą įpilti šiek tiek citrinos sulčių. Jos suteikia patiekalui gaivaus vasariško skonio, šiek tiek pertraukdamos žuvies skonį. Skanios salotos su kalmarais, vyšniniais pomidorais, raudonaisiais svogūnais ir kvapniomis petražolėmis kartu su citrinų padažu džiugins pikantiška gaiva ir originaliu skoniu. Augalinį aliejų rinkitės pagal savo skonį. Tačiau vis dėlto rekomenduojama naudoti ypač tyrą alyvuogių aliejų.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Išvirkite kalmarus pasūdytame vandenyje, atvėsinkite. Supjaustykite raudonąjį svogūną ir kalmarus žiedais. Pomidorus perpjaukite per pusę. Susmulkinkite petražoles.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Česnaką išspauskite per presą, iš citrinos išspauskite sultis. Sumaišykite augalinį aliejų su citrinos sultimis, česnaku, druska ir pipirais. Salotinėje sumaišykite kalmarų ir raudonųjų svogūnų žiedus, vyšninių pomidorų puseles, smulkintas petražoles. Viską gerai išmaišykite su padažu.
Kategorijos