Kalmarų ir citrinų salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Kalmarų ir citrinų salotos

Labai svarbu pasirinkti tinkamą padažą bet kokioms salotoms. Jei sudėtyje yra jūros gėrybių, pageidautina į padažą įpilti šiek tiek citrinos sulčių. Jos suteikia patiekalui gaivaus vasariško skonio, šiek tiek pertraukdamos žuvies skonį. Skanios salotos su kalmarais, vyšniniais pomidorais, raudonaisiais svogūnais ir kvapniomis petražolėmis kartu su citrinų padažu džiugins pikantiška gaiva ir originaliu skoniu. Augalinį aliejų rinkitės pagal savo skonį. Tačiau vis dėlto rekomenduojama naudoti ypač tyrą alyvuogių aliejų.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
127 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (22 bal.)

Žingsnis 1

Kalmarų ir citrinų salotos Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Išvirkite kalmarus pasūdytame vandenyje, atvėsinkite. Supjaustykite raudonąjį svogūną ir kalmarus žiedais. Pomidorus perpjaukite per pusę. Susmulkinkite petražoles.

Žingsnis 2

Kalmarų ir citrinų salotos Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Česnaką išspauskite per presą, iš citrinos išspauskite sultis. Sumaišykite augalinį aliejų su citrinos sultimis, česnaku, druska ir pipirais. Salotinėje sumaišykite kalmarų ir raudonųjų svogūnų žiedus, vyšninių pomidorų puseles, smulkintas petražoles. Viską gerai išmaišykite su padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
salotos, jūros gėrybių salotos, kalmarų salotos, paprastai, yra bendrų alergenų., per 30 minučių, vakarienė, žaliasis sezonas, jūsų receptai, Naujųjų metų salotos, namų receptai, receptų knyga, konservuotų kukurūzų salotos, kiaušinių salotos, konservuotų žirnelių salotos, majonezo salotos, daržovių salotos, žaliųjų svogūnų salotos

Kategorijos