Publikavimo data: 2025-08-20
Kalmarų ir kiaušinių salotos
Baltyminės salotos su kalmarais ir kiaušiniais, pagardintos grietine, būna švelnios ir malonaus skonio. Kalmarai yra pagrindinis patiekalo ingredientas, paplitęs Korėjos ir Tailando virtuvėse. Jūros gėrybes reikėtų rinktis atidžiai, kad jos nebūtų peršaldytos ar sugadintos. Ant jų neturi būti tamsių dėmių ir nemalonaus kvapo. Salotoms paįvairinti galima pridėti kitų jūros gėrybių, pavyzdžiui, midijų, šukučių, aštuonkojų ir krevečių.
Žingsnis 1
Pradėkite pjaustyti ingredientus griežinėliais. Kalmarus supjaustykite plonais griežinėliais. Agurką supjaustykite mažais kubeliais. Kiaušinius supjaustykite kubeliais. Smulkiai supjaustykite krapus ir bazilikus.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į salotinę sudėkite kalmarų juosteles, kiaušinius, šviežius agurkus, krapus, bazilikus ir žaliuosius žirnelius. Pagardinkite salotas druska, raudonėliais, pipirais ir užpilkite grietine. Išmaišykite, kad salotos susijungtų.
Kategorijos