Kalmarų ir makaronų salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Kalmarų ir makaronų salotos

Salotos su kalmarais - vienas populiariausių ir nesunkiai paruošiamų užkandžių. Tačiau jei įprasti variantai su kiaušiniais ir konservuotomis daržovėmis nuobodūs, į pagalbą ateis kinų virtuvė. Salotos su kiniškais makaronais - funchoza - kalmarais ir daržovėmis pasirodys pikantiškos, gaivios ir labai gražios dėl skaidrios makaronų tekstūros. Funchoza, kuri gaminama iš mung pupelių krakmolo, išverda labai greitai - iš tiesų tereikia ją 5 minutes užpilti verdančiu vandeniu.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
145 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Kalmarų ir makaronų salotos Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Sumaišykite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus su korėjietiškais morkų prieskoniais ir marinuokite morkas 30 minučių. Išmeskite funchosas į sietelį ir supjaustykite žirklėmis. Kalmarų skerdenas supjaustykite žiedais. Supjaustykite šviežią papriką, agurką ir žalias morkas griežinėliais. Susmulkinkite žaliųjų svogūnų stiebus ir česnakus.

Žingsnis 2

Kalmarų ir makaronų salotos Žingsnis 2
Sudėkite produktus į salotas. Į salotinę sudėkite kalmarų gabalėlius, agurkus, paprikas, funchozą, marinuotas morkas ir smulkintus česnakus bei svogūnus. Padažui sumaišykite likusį aliejų, actą ir sojų padažą. Šį mišinį supilkite į likusias salotas ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
salotos, jūros gėrybių salotos, kalmarų salotos, paprastai, yra bendrų alergenų., per 30 minučių, vakarienė, žaliasis sezonas, jūsų receptai, Naujųjų metų salotos, namų receptai, receptų knyga, konservuotų kukurūzų salotos, kiaušinių salotos, konservuotų žirnelių salotos, majonezo salotos, daržovių salotos, žaliųjų svogūnų salotos

Kategorijos