Publikavimo data: 2025-08-17
Kalmarų ir makaronų salotos
Salotos su kalmarais - vienas populiariausių ir nesunkiai paruošiamų užkandžių. Tačiau jei įprasti variantai su kiaušiniais ir konservuotomis daržovėmis nuobodūs, į pagalbą ateis kinų virtuvė. Salotos su kiniškais makaronais - funchoza - kalmarais ir daržovėmis pasirodys pikantiškos, gaivios ir labai gražios dėl skaidrios makaronų tekstūros. Funchoza, kuri gaminama iš mung pupelių krakmolo, išverda labai greitai - iš tiesų tereikia ją 5 minutes užpilti verdančiu vandeniu.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Sumaišykite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus su korėjietiškais morkų prieskoniais ir marinuokite morkas 30 minučių. Išmeskite funchosas į sietelį ir supjaustykite žirklėmis. Kalmarų skerdenas supjaustykite žiedais. Supjaustykite šviežią papriką, agurką ir žalias morkas griežinėliais. Susmulkinkite žaliųjų svogūnų stiebus ir česnakus.
Žingsnis 2
Sudėkite produktus į salotas. Į salotinę sudėkite kalmarų gabalėlius, agurkus, paprikas, funchozą, marinuotas morkas ir smulkintus česnakus bei svogūnus. Padažui sumaišykite likusį aliejų, actą ir sojų padažą. Šį mišinį supilkite į likusias salotas ir išmaišykite.
Kategorijos