Kalmarų ir menkės salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Kalmarų ir menkės salotos

Jei mėgstate atlikti kulinarinius eksperimentus, šis receptas - kaip tik tai, ko jums reikia. Salotos su kalmarais ir menke gaminamos iš visiškai skirtingų skonių ir, atrodytų, nesuderinamų produktų. Patiekale yra ir moliūgų, ir kukurūzų, ir net korėjietiškų morkų. Sumaišius užkandis įgauna malonią oranžinę spalvą. Salotos džiugina įvairiapusiška skonių palete, kuri netrukdo viena kitai, o sėkmingai kontrastuoja. Kartu patiekalas gaunasi sotus, maistingas ir pikantiškas.
Gaminimo laikas
145 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
157 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.2/5 (30 bal.)

Žingsnis 1

Kalmarų ir menkės salotos Žingsnis 1
Paruoškite jūros gėrybes. Užvirinkite vandenį. Druska. Įmeskite menkės filė ir kalmarus. Virkite 3-5 minutes, kol suminkštės. Atvėsinkite. Supjaustykite mažais griežinėliais.

Žingsnis 2

Kalmarų ir menkės salotos Žingsnis 2
Pasirūpinkite moliūgu. Įdėkite moliūgą į keptuvę, supilkite aliejų. Kepkite ant mažos ugnies iš abiejų pusių 3-5 minutes. Atvėsinkite. Supjaustykite atsitiktiniais griežinėliais.

Žingsnis 3

Kalmarų ir menkės salotos Žingsnis 3
Paruoškite salotas su kalmarais ir menke. Sudėkite agurkus, žuvį ir kalmarus į salotinę. Pridėkite moliūgą ir sūrį. Išdėliokite korėjietiškas morkas. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Supilkite kukurūzus. Užpilkite majonezu. Palikite dviem valandoms pastovėti šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos