Publikavimo data: 2025-08-16
Kalmarų ir menkės salotos
Jei mėgstate atlikti kulinarinius eksperimentus, šis receptas - kaip tik tai, ko jums reikia. Salotos su kalmarais ir menke gaminamos iš visiškai skirtingų skonių ir, atrodytų, nesuderinamų produktų. Patiekale yra ir moliūgų, ir kukurūzų, ir net korėjietiškų morkų. Sumaišius užkandis įgauna malonią oranžinę spalvą. Salotos džiugina įvairiapusiška skonių palete, kuri netrukdo viena kitai, o sėkmingai kontrastuoja. Kartu patiekalas gaunasi sotus, maistingas ir pikantiškas.
Žingsnis 1
Paruoškite jūros gėrybes. Užvirinkite vandenį. Druska. Įmeskite menkės filė ir kalmarus. Virkite 3-5 minutes, kol suminkštės. Atvėsinkite. Supjaustykite mažais griežinėliais.
Žingsnis 2
Pasirūpinkite moliūgu. Įdėkite moliūgą į keptuvę, supilkite aliejų. Kepkite ant mažos ugnies iš abiejų pusių 3-5 minutes. Atvėsinkite. Supjaustykite atsitiktiniais griežinėliais.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas su kalmarais ir menke. Sudėkite agurkus, žuvį ir kalmarus į salotinę. Pridėkite moliūgą ir sūrį. Išdėliokite korėjietiškas morkas. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Supilkite kukurūzus. Užpilkite majonezu. Palikite dviem valandoms pastovėti šaldytuve.
Kategorijos