Publikavimo data: 2025-08-16
Kalmarų ir pomidorų salotos
Senovės Graikijoje ir Romoje kalmarai buvo vadinami "skraidančiomis žuvimis", nes medžiodami sugebėdavo žaibiškai skrieti virš vandens. Iš tikrųjų kalmaras yra ne žuvis, o dešimties rankų galvakojis moliuskas, kurio mėsa labai švelni ir malonaus skonio. Iš šių maistingų ir gana biudžetinių jūros gėrybių galima paruošti lengvų, dietinių salotų su pomidorais. Kad nereikėtų sugaišti daug laiko gaminant maistą, pirkite jau išvalytas kalmarų skerdenas.
Žingsnis 1
Paruoškite kalmarus salotoms. Išvalytas skerdenas sudėkite į užvirintą vandenį. Vėl užvirę virkite 5-7 minutes. Atvėsinkite, supjaustykite plonomis juostelėmis.
Žingsnis 2
Paruoškite kalmarų ir pomidorų salotas. Į dubenį sudėkite kalmarus, salotų lapus, agurkus, pomidorus ir paprikas. Sudėkite konservuotas midijas. Supilkite susmulkintas žoleles. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Kategorijos