Publikavimo data: 2025-08-16
Kalmarų ir ryžių salotos
Yra daug salotų su kalmarais ir ryžiais receptų, nes šie ingredientai gerai dera su daugeliu produktų. Naudodami kitas jūros gėrybes, daržoves, vaisius, žoleles, prieskonius ir įvairius padažus galite suteikti joms įvairių atspalvių. Paruoštas patiekalas bet kuriuo atveju gaunasi labai skanus, sotus ir subalansuotas. Kalmarų nebūtina virti ar kepti, galima vartoti konservuotus. O jei šios salotos bus išdėstytos sluoksniais ir gražiai papuoštos serviravimu, jos puikiai tiks šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Kalmarus 2 minutes virkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir supjaustykite griežinėliais. Ryžius virkite, kol suminkštės, ant silpnos ugnies apie 12 minučių.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Obuolį ir kiaušinius supjaustykite šiaudeliais. Salotinėje sumaišykite supjaustytus kalmarus, ryžius, svogūnus, kiaušinius ir obuolius, įberkite druskos ir pipirų. Majonezą sumaišykite su citrinos sultimis, užpilkite salotas ir gerai išmaišykite.
Kategorijos