Publikavimo data: 2025-08-20
Kalmarų ir sūrio salotos
Kalmarų salotos su sūriu yra populiarus ir nesudėtingas užkandis. Pikantiškas sūrio skonis puikiai dera su kalmarais. O kad patiekalas būtų ryškesnis, pridedama raudonųjų svogūnų ir žalių saldžiarūgščių obuolių. Priklausomai nuo padažo, tokios salotos su kalmarais ir sūriu gali būti ir lengvas dietinis užkandis, ir sotus patiekalas. Jei pirmenybę teikiate pirmajam variantui, rinkitės neriebią grietinę, jei antrajam - majonezą.
Žingsnis 1
Paruoškite kiaušinių blynus. Į atskirą indą įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir suplakite šakute. Ant sausos ir įkaitusios nepridegančios keptuvės iškepkite 2 blynus, apkepdami juos iš vienos pusės. Kiaušinių blynus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į gilų indą sudėkite kalmarų gabalėlius, kiaušinių šiaudelius, svogūnus, sūrį ir obuolius. Majonezą sumaišykite su citrinos sultimis. Salotas pagal skonį užpilkite padažu, įberkite druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite. Į lėkštę įdėkite serviravimo žiedą. Išdėliokite salotas žiede, kad jos įgautų gražią formą. Prieš patiekdami išimkite žiedą.
Kategorijos