Kalmarų ir sūrio salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Kalmarų ir sūrio salotos

Kalmarų salotos su sūriu yra populiarus ir nesudėtingas užkandis. Pikantiškas sūrio skonis puikiai dera su kalmarais. O kad patiekalas būtų ryškesnis, pridedama raudonųjų svogūnų ir žalių saldžiarūgščių obuolių. Priklausomai nuo padažo, tokios salotos su kalmarais ir sūriu gali būti ir lengvas dietinis užkandis, ir sotus patiekalas. Jei pirmenybę teikiate pirmajam variantui, rinkitės neriebią grietinę, jei antrajam - majonezą.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
145 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (40 bal.)

Žingsnis 1

Kalmarų ir sūrio salotos Žingsnis 1
Paruoškite kiaušinių blynus. Į atskirą indą įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir suplakite šakute. Ant sausos ir įkaitusios nepridegančios keptuvės iškepkite 2 blynus, apkepdami juos iš vienos pusės. Kiaušinių blynus supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 2

Kalmarų ir sūrio salotos Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į gilų indą sudėkite kalmarų gabalėlius, kiaušinių šiaudelius, svogūnus, sūrį ir obuolius. Majonezą sumaišykite su citrinos sultimis. Salotas pagal skonį užpilkite padažu, įberkite druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite. Į lėkštę įdėkite serviravimo žiedą. Išdėliokite salotas žiede, kad jos įgautų gražią formą. Prieš patiekdami išimkite žiedą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
salotos, jūros gėrybių salotos, kalmarų salotos, paprastai, yra bendrų alergenų., per 30 minučių, vakarienė, žaliasis sezonas, jūsų receptai, Naujųjų metų salotos, namų receptai, receptų knyga, konservuotų kukurūzų salotos, kiaušinių salotos, konservuotų žirnelių salotos, majonezo salotos, daržovių salotos, žaliųjų svogūnų salotos

Kategorijos