Publikavimo data: 2025-08-19
Kalmarų ir tuno salotos
Švelnios ir harmoningos tuno ir kalmarų salotos su kiaušiniu ir sūriu. Jūros gėrybės puikiai papildo viena kitą. Vietoj druskos galite dėti raudonųjų ikrų, tada salotos bus dar labiau "jūrinės". Tunas turi mažai kalorijų ir daug baltymų, todėl yra universalus produktas ir tiems, kurie laikosi dietos. Tiek žuvyje, tiek kalmaruose yra vertingų aminorūgščių ir vitaminų, dėl kurių plaukai, nagai ir oda išlieka sveiki ir gražūs.
Žingsnis 1
Susmulkinkite ingredientus. Supjaustykite kalmarų skerdeną plonais žiedais, supjaustykite kiaušinius kubeliais ir smulkiai sukapokite krapus. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Žuvį sutrinkite šakute į smulkius pluoštus. Salotų lapus rankomis suplėšykite stambiais gabalėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Į salotinę sudėkite kalmarų žiedus, virtus kiaušinius, tuną, salotų lapus ir krapus. Atskirame dubenyje sumaišykite balzaminį actą ir alyvuogių aliejų. Užpilkite salotas. Pagal skonį pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
Kategorijos