Publikavimo data: 2025-08-17
Kalmarų salotos saldžiarūgščiame padaže
Labai mėgstu salotas. Ypač mėgstu jūros gėrybių ir daržovių derinį. Šiose salotose esantis saldžiarūgštis padažas puikiai pabrėžia jūros gėrybių skonį.
Žingsnis 1
Kalmarus nuplaukite ir nulupkite. Viduje padarykite įstrižinius įpjovimus. Supjaustykite kalmarus mažais gabalėliais. Nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
Žingsnis 2
Kepkite juoduosius pipirus sausoje keptuvėje, kol taps kvapnūs (apie 2 minutes). Įdėkite į trintuvą. Suberkite raudonėlį, aitriosios paprikos dribsnius ir druskos pagal skonį. Prieskonius sumalkite.
Žingsnis 3
Paruoštus kalmarų gabalėlius pabarstykite prieskoniais ir įtrinkite rankomis.
Žingsnis 4
Kalmarų gabalėlius apvoliokite miltuose ir 2 minutes kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje. Perkelkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
Žingsnis 5
Nuplaukite ir nusausinkite rukolą. Dėkite į didelę negilią lėkštę. Ant viršaus uždėkite vyšninių pomidorų puseles ir keptus kalmarus.
Žingsnis 6
Padažui ruošti sumaišykite vandenį, sojų padažą, cukrų, citrinos sultis, kečupą ir krakmolą. Dėkite ant viryklės ir virkite, kol padažas pradės tirštėti. Nuimkite nuo ugnies ir visiškai atvėsinkite. Padažą užpilkite ant salotų.
Kategorijos