Publikavimo data: 2025-08-20
Kalmarų salotos su aštriais kalmarais
Vaikystėje ir jaunystėje gyvenau prie jūros, mano tėtis žvejys dažnai parsinešdavo namo kalmarų, o mama gamino įvairius patiekalus, tarp jų ir šias salotas. Dabar jas mėgstu ne tik dėl skonio, bet ir dėl naudos, salotose labai daug baltymų. Be to, jas galima greitai ir lengvai paruošti.
Žingsnis 1
Išvirkite kalmarus. Naudojau šaldytus kalmarus. Neatšildykite, įmeskite į verdantį vandenį ir virkite 1 minutę. Labai svarbu nepervirti, kitaip kalmarai taps guminiai.
Žingsnis 2
Kalmarus supjaustykite apskritimais, virtus kiaušinius ir agurkus - šiaudeliais.
Žingsnis 3
Į salotas įpilkite majonezo ir grietinės puselių, pagal skonį pagardinkite prieskoniais, išmaišykite.
Kategorijos