Kalmarų salotos su česnakiniu padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Kalmarų salotos su česnakiniu padažu

Kalmarų salotos - puikus užkandis bet kokiai šventei. Pikantiškų patiekalų mėgėjams patiks česnakinis padažas. Šviežias česnakas yra labai sveikas ir dažnai naudojamas kaip prieskonis įvairių šalių virtuvėse. Česnakai puikiai papildo patiekalus ir padažus, suteikdami jiems malonaus prieskonio. Tačiau česnakas turi trūkumą - aitrų ir nuolatinį kvapą. Norėdami pašalinti kvapą nuo rankų po maisto ruošimo, įtrinkite rankas citrina arba druska ir nuplaukite jas šaltu vandeniu.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
174 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.09/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Kalmarų salotos su česnakiniu padažu Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Sutarkuokite lydytą sūrį stambia tarka, nuluptus virtus kalmarus supjaustykite žiedais. Padažui supjaustykite kiaušinį, krapus ir petražoles.

Žingsnis 2

Kalmarų salotos su česnakiniu padažu Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje su ištirpintu sviestu kepkite česnaką, kol taps skaidrus, apie 7 minutes. Tada supilkite vyną ir dar 5 min. pakaitinkite. Supilkite grietinėlę ir virkite, kol padažas sutirštės, apie 10 minučių. Pagardinkite padažą druska ir pipirais ir suberkite smulkintas petražoles.

Žingsnis 3

Kalmarų salotos su česnakiniu padažu Žingsnis 3
Salotas užpilkite padažu. Padažą atvėsinkite. Į salotinę sudėkite kalmarus, kiaušinį, lydytą sūrį, krapus, užpilkite česnakiniu padažu. Viską gerai išmaišykite, kad padažas tolygiai pasiskirstytų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
salotos, jūros gėrybių salotos, kalmarų salotos, paprastai, yra bendrų alergenų., per 30 minučių, vakarienė, žaliasis sezonas, jūsų receptai, Naujųjų metų salotos, namų receptai, receptų knyga, konservuotų kukurūzų salotos, kiaušinių salotos, konservuotų žirnelių salotos, majonezo salotos, daržovių salotos, žaliųjų svogūnų salotos

Kategorijos