Publikavimo data: 2025-08-19
Kalmarų salotos su grybais
Kalmarų salotos su grybais - skanus ir sotus užkandis. Šiose salotose gausu baltymų, todėl jomis lengvai galima pakeisti pagrindinį patiekalą. Šią kulinarinę idėją naudokite įprastai vakarienei arba šventiniam meniu. Sudėtyje esančios bulvės padaro salotas dar sotesnes, o marinuoti svogūnai ir grybai suteikia joms pikantiškumo.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus produktus. Kalmarus sudėkite į gilų dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių. Į atskirą dubenį sudėkite svogūnus, įberkite druskos ir pipirų. Supilkite actą ir 1 stiklinę vandens, palikite 15 minučių. Tuo tarpu bulves sutarkuokite stambia tarka, o sūrį - vidutine tarka. Grybus supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Bulves sudėkite į lėkštę, aptepkite majonezu. Tada sudėkite kalmarus ir padarykite majonezo tinklelį. Kitas sluoksnis - grybai ir marinuoti svogūnai. Užpilkite majonezu. Tada išdėliokite kiaušinius, ant viršaus užtepkite sūrio. Padėkite patiekalą į šaldytuvą 1 valandai.
Kategorijos