Publikavimo data: 2025-08-19
Kalmarų salotos su kiaušiniais ir agurkais
Sočios ir kartu lengvos salotos, paruoštos labai paprastai. Jos puikiai tiks ir šventiniam stalui, ir namų vakarienei. Jas įvertins ir vaikai, ir suaugusieji.
Žingsnis 1
Atšildykite kalmarus ir įdėkite juos į verdantį pasūdytą vandenį 3 minutėms. Tada išimkite ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Kai kalmarai atvės, nuimkite likusią odą ir ištraukite vidurius bei vidurius. Tada supjaustykite žiedais.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 4
Kepkite svogūnus alyvuogių aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Kiaušinius 8 minutes virkite verdančiame vandenyje, tada perliekite šaltu vandeniu.
Žingsnis 6
Kiaušinius nulupkite nuo lukštų ir smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 7
Smulkiai supjaustykite agurką.
Žingsnis 8
Sudėkite visus ingredientus į gilų dubenį ir sumaišykite. Prieš patiekdami įpilkite majonezo.
Žingsnis 9
Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus.
Kategorijos