Publikavimo data: 2025-08-19
Kalmarų salotos su sojų padažu
Salotos su kalmarais ir sojų padažu yra labai įdomus patiekalas, kuris puikiai tinka tiems, kurie laikosi sveikos mitybos. Ryškios ir sočios salotos ne tik maloniai atrodo, bet ir pasižymi nuostabiu skoniu, kurį lemia sėkmingas keptų kalmarų, sultingų daržovių ir kvapnaus padažo derinys. Paruoštą patiekalą patiekite iš karto, kad moliuskai nesugertų daržovių sulčių, kurios gali užgožti jų skonį.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies, įpilkite aliejaus ir palikite įkaisti. Kol aliejus įkaista, supjaustykite kalmarus žiedais. Tada sudėkite ingredientą į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių po vieną minutę.
Žingsnis 2
Paruoškite ingredientus. Susmulkinkite svogūną ir plonai supjaustykite papriką. Alyvuoges supjaustykite mažais gabalėliais, o vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau. Atskirai paruoškite padažą. Į dubenį supilkite augalinį aliejų, sojų padažą ir citrinos sultis. Sutrinkite česnaką ir sudėkite į padažą, tada gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Į gilų dubenį sudėkite supjaustytas daržoves ir kalmarų žiedus, gerai išmaišykite. Pabaigoje į salotas supilkite aromatizuotą padažą, dar kartą gerai išmaišykite.
Kategorijos