Karštos salotos su kalmarais ir ryžių makaronais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Karštos salotos su kalmarais ir ryžių makaronais

Paklauskite bet kurios šeimininkės, ar ji mėgsta kalmarus? Iš jos atsakymo sužinosite, ar ji moka juos gaminti, ar ne. Paslaptis ta, kad svarbu kalmarų nepervirti, kitaip jie taps kieti, guminiai. Jei kalmarus išvirsite teisingai, niekas neatsispirs subtiliam jų skoniui. Pabandykite karštose salotose derinti kalmarų mėsą, ryžių makaronus, žaliuosius žirnelius ir grybus ir būsite maloniai nustebinti šio netikėto derinio geru skoniu.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
129 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.31/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Karštos salotos su kalmarais ir ryžių makaronais Žingsnis 1
Nuluptą svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Nuluptas morkas sutarkuokite smulkia tarka. Kepkite svogūnus ir morkas augaliniame aliejuje, kol suminkštės, šiek tiek pakeis spalvą ir taps aromatingi.

Žingsnis 2

Karštos salotos su kalmarais ir ryžių makaronais Žingsnis 2
Grybus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite grybus į keptuvę su daržovėmis ir kepkite, kol suminkštės. Tada įberkite druskos ir pipirų ir atsargiai išmaišykite.

Žingsnis 3

Karštos salotos su kalmarais ir ryžių makaronais Žingsnis 3
Atskirai kepkite kalmarus keptuvėje su žaliaisiais žirneliais. Svarbu neperkepti kalmarų, todėl įkaitinkite aliejų, sudėkite griežinėliais supjaustytus kalmarus ir iškart suberkite žirnelius. Išmaišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 3-5 minutes.

Žingsnis 4

Karštos salotos su kalmarais ir ryžių makaronais Žingsnis 4
Ryžių makaronus virkite pagal instrukcijas, apie 5-7 minutes pasūdytame verdančiame vandenyje. Makaronai taps permatomi, tada nuimkite juos nuo ugnies ir nusausinkite per sietelį. Tada sumaišykite išvirtus makaronus, kalmarus, žirnelius ir likusias daržoves. Jei reikia, pagardinkite druska.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos