Publikavimo data: 2024-06-09
Karštos salotos su kalmarais ir ryžių makaronais
Paklauskite bet kurios šeimininkės, ar ji mėgsta kalmarus? Iš jos atsakymo sužinosite, ar ji moka juos gaminti, ar ne. Paslaptis ta, kad svarbu kalmarų nepervirti, kitaip jie taps kieti, guminiai. Jei kalmarus išvirsite teisingai, niekas neatsispirs subtiliam jų skoniui. Pabandykite karštose salotose derinti kalmarų mėsą, ryžių makaronus, žaliuosius žirnelius ir grybus ir būsite maloniai nustebinti šio netikėto derinio geru skoniu.
Žingsnis 1
Nuluptą svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Nuluptas morkas sutarkuokite smulkia tarka. Kepkite svogūnus ir morkas augaliniame aliejuje, kol suminkštės, šiek tiek pakeis spalvą ir taps aromatingi.
Žingsnis 2
Grybus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite grybus į keptuvę su daržovėmis ir kepkite, kol suminkštės. Tada įberkite druskos ir pipirų ir atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Atskirai kepkite kalmarus keptuvėje su žaliaisiais žirneliais. Svarbu neperkepti kalmarų, todėl įkaitinkite aliejų, sudėkite griežinėliais supjaustytus kalmarus ir iškart suberkite žirnelius. Išmaišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 3-5 minutes.
Žingsnis 4
Ryžių makaronus virkite pagal instrukcijas, apie 5-7 minutes pasūdytame verdančiame vandenyje. Makaronai taps permatomi, tada nuimkite juos nuo ugnies ir nusausinkite per sietelį. Tada sumaišykite išvirtus makaronus, kalmarus, žirnelius ir likusias daržoves. Jei reikia, pagardinkite druska.
Kategorijos