Publikavimo data: 2024-05-25
Kaštonų uogienė
Kiekviena šalis ir regionas, kuriam pasisekė auginti kaštonus, turi savo jų paruošimo receptus. Kaukaze kaštonai su svogūnais dedami į mėsą, iš jų ruošiami plovai. Italijoje kaštonai kepami, Japonijoje - skrudinami, Amerikoje - įdedami į kalakutieną. Vokiečiai verda kaštonų sriubą su salierais, o prancūzai, žinoma, iš jų gamina desertus, pavyzdžiui, kaštonų uogienę.
Žingsnis 1
Paruoškite kaštonus. Į gilų puodą įpilkite 1 puodelį vandens, užvirinkite ir sudėkite kaštonus. Nuolat maišydami troškinkite juos ant vidutinės ugnies 15-20 minučių. Tada kaštonus perkelkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Kai kaštonai atvės, vėl 20 minučių troškinkite juos karštame vandenyje ir vėl atvėsinkite puode su šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Puode sumaišykite 5 puodelius vandens ir cukrų. Mišinį užvirinkite ant didelės ugnies, tada sumažinkite ugnį iki silpnos ir nuolat maišydami virkite, kol cukrus ištirps.
Žingsnis 3
Išvirkite uogienę. Į sirupą įpilkite citrinos rūgšties ir atvėsusius kaštonus. Užvirinkite uogienę, pavirkite 5 minutes, nukelkite nuo ugnies ir palikite 1 valandą, kad pritrauktų. Praėjus šiam laikui, dar kartą pavirkite uogienę 5 minutes ir palikite 1 valandą. Po valandos uogienę vėl pastatykite ant ugnies, užvirinkite ir virkite dar 25 minutes.
Žingsnis 4
Supilkite uogienę į stiklainius. Karštą kaštonų uogienę supilkite į sterilizuotus sausus stiklainius ir sandariai užsukite dangteliais. Džemas turi pamažu atvėsti, todėl stiklainius uždenkite rankšluosčiu arba antklode, kol visiškai atvės.
Kategorijos