Kaštonų uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Kaštonų uogienė

Kiekviena šalis ir regionas, kuriam pasisekė auginti kaštonus, turi savo jų paruošimo receptus. Kaukaze kaštonai su svogūnais dedami į mėsą, iš jų ruošiami plovai. Italijoje kaštonai kepami, Japonijoje - skrudinami, Amerikoje - įdedami į kalakutieną. Vokiečiai verda kaštonų sriubą su salierais, o prancūzai, žinoma, iš jų gamina desertus, pavyzdžiui, kaštonų uogienę.
Gaminimo laikas
220 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
143 kcal.
Angliavandeniai
35 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.7/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kaštonų uogienė Žingsnis 1
Paruoškite kaštonus. Į gilų puodą įpilkite 1 puodelį vandens, užvirinkite ir sudėkite kaštonus. Nuolat maišydami troškinkite juos ant vidutinės ugnies 15-20 minučių. Tada kaštonus perkelkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Kai kaštonai atvės, vėl 20 minučių troškinkite juos karštame vandenyje ir vėl atvėsinkite puode su šaltu vandeniu.

Žingsnis 2

Kaštonų uogienė Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Puode sumaišykite 5 puodelius vandens ir cukrų. Mišinį užvirinkite ant didelės ugnies, tada sumažinkite ugnį iki silpnos ir nuolat maišydami virkite, kol cukrus ištirps.

Žingsnis 3

Kaštonų uogienė Žingsnis 3
Išvirkite uogienę. Į sirupą įpilkite citrinos rūgšties ir atvėsusius kaštonus. Užvirinkite uogienę, pavirkite 5 minutes, nukelkite nuo ugnies ir palikite 1 valandą, kad pritrauktų. Praėjus šiam laikui, dar kartą pavirkite uogienę 5 minutes ir palikite 1 valandą. Po valandos uogienę vėl pastatykite ant ugnies, užvirinkite ir virkite dar 25 minutes.

Žingsnis 4

Kaštonų uogienė Žingsnis 4
Supilkite uogienę į stiklainius. Karštą kaštonų uogienę supilkite į sterilizuotus sausus stiklainius ir sandariai užsukite dangteliais. Džemas turi pamažu atvėsti, todėl stiklainius uždenkite rankšluosčiu arba antklode, kol visiškai atvės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos