Katlama pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Katlama

Katlama - garsus uzbekų virtuvės patiekalas, kuriame dera paprastumas ir maistingumas. Patiekalo pagrindą sudaro tešla, o įdarą galima gaminti bet kaip. Pagal klasikinį receptą tai yra mėsa, tačiau katlama gali būti ir daržovių ar saldi, o jei norite, galite palikti ją be įdaro ir naudoti kaip duoną. Pažymėtina, kad katlama gaminama Tatarstane, Baškirijoje ir Čerkasijoje. Todėl yra daugybė patiekalo variantų, kiekvienas renkasi jam artimesnę virtuvę.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
281 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
39 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.98/5 (40 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Katlama Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Persijokite miltus į dubenį, suberkite druską ir išmaišykite. Mišinyje padarykite duobutę ir supilkite į ją kambario temperatūros vandenį. Minkykite tešlą, kol ji nebelips prie rankų. Jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų. Iš tešlos padarykite rutulį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių.

Žingsnis 2

Katlama Žingsnis 2
Suformuokite plokštainį. Ant darbinio paviršiaus pabarstykite šiek tiek miltų ir iškočiokite tešlą 1 mm storio sluoksniu. Tešlą tolygiai aptepkite ištirpintu sviestu. Suvyniokite tešlą į ritinį ir supjaustykite vienodais gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį suvyniokite į plokščią duoną, stipriai nespausdami kočėlo.

Žingsnis 3

Katlama Žingsnis 3
Paruoškite plokštainį. Dėkite katlamą ant įkaitintos keptuvės su aliejumi ir apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus. Paruoštus plokštainukus dėkite ant servetėlių, kad susigertų aliejaus perteklius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos