Publikavimo data: 2024-05-25
Katlama
Katlama - garsus uzbekų virtuvės patiekalas, kuriame dera paprastumas ir maistingumas. Patiekalo pagrindą sudaro tešla, o įdarą galima gaminti bet kaip. Pagal klasikinį receptą tai yra mėsa, tačiau katlama gali būti ir daržovių ar saldi, o jei norite, galite palikti ją be įdaro ir naudoti kaip duoną. Pažymėtina, kad katlama gaminama Tatarstane, Baškirijoje ir Čerkasijoje. Todėl yra daugybė patiekalo variantų, kiekvienas renkasi jam artimesnę virtuvę.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Persijokite miltus į dubenį, suberkite druską ir išmaišykite. Mišinyje padarykite duobutę ir supilkite į ją kambario temperatūros vandenį. Minkykite tešlą, kol ji nebelips prie rankų. Jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų. Iš tešlos padarykite rutulį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių.
Žingsnis 2
Suformuokite plokštainį. Ant darbinio paviršiaus pabarstykite šiek tiek miltų ir iškočiokite tešlą 1 mm storio sluoksniu. Tešlą tolygiai aptepkite ištirpintu sviestu. Suvyniokite tešlą į ritinį ir supjaustykite vienodais gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį suvyniokite į plokščią duoną, stipriai nespausdami kočėlo.
Žingsnis 3
Paruoškite plokštainį. Dėkite katlamą ant įkaitintos keptuvės su aliejumi ir apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus. Paruoštus plokštainukus dėkite ant servetėlių, kad susigertų aliejaus perteklius.
Kategorijos