Publikavimo data: 2024-06-08
Kaukazietiškas abrikosų padažas
Vietoj įprasto pomidorų, grietinėlės ar sojų padažo prie mėsos, žuvies ir daržovių patiekalų galite patiekti Kaukazo abrikosų padažą. Jį taip pat galima naudoti marinavimui. Paruošti tokį padažą labai paprasta. Dėl pridėtų žolelių padažas tampa aštrus, rūgščiai saldaus skonio. Į originalų receptą taip pat įeina aksominių (geltonų, oranžinių) žiedų. Jei jų turite ir šis padažo ingredientas jūsų neglumina, galite drąsiai jų įdėti į padažą.
Žingsnis 1
Paruoškite abrikosus padažui. Abrikosus sudėkite į gilų puodą arba katilą. Įjunkite vidutinę ugnį ir 15 minučių virkite po dangčiu. Kai vaisiai pradės virti, nuimkite putas, atidarykite dangtį, virkite 30-40 minučių, kad išgaruotų drėgmė.
Žingsnis 2
Baigti ruošti kaukazietišką abrikosų padažą. Į abrikosų masę įmaišykite susmulkintas žoleles, česnaką, druską, cukrų, actą ir pipirus. Masę sutrinkite iki vientisos masės blenderiu. Užvirinkite, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Kategorijos