Publikavimo data: 2024-05-25
Kavos skonio gervuogių uogienė
Skanus, šiek tiek rūgštokas, kavos skonio džemas - svajonė kiekvienam, ypač šaltą žiemos vakarą. Tokia uogienė puikiai tinka blynams arba kaip pyragų įdaras. Ją galite gaminti į morsą ir bet kokius kitus gėrimus.
Žingsnis 1
Nuplaukite gervuoges ir jas nusausinkite. Tai patogu daryti per sietelį. Jei reikia, pašalinkite jų perteklių. Cukrų ir ryšulėlį kavos pupelių sudėkite į ąsotį ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių, kad susidarytų sirupas.
Žingsnis 2
Kai užvirs, sudėkite gervuoges ir virkite 20-30 minučių. Tada išimkite marlę su kavos pupelėmis. Supilkite uogienę į švarius sterilizuotus stiklainius ir užsukite. Palikite šiltoje vietoje, kol atvės, tada padėkite šaltai.
Kategorijos