Publikavimo data: 2024-04-28
Kedro tinktūra ant bičių vyno
Mėnulio tinktūra ant riešutų yra natūralus naminis alkoholinis gėrimas. Vartojama saikingai, tinktūra turi gydomąjį poveikį visam organizmui. Klasikinę kedro tinktūrą sudaro du komponentai: 40-45 % stiprumo alkoholis ir riešutai. Receptą sudaro išankstinis kedro riešutų mirkymas ir užpylimas ant mėnulio. Laikydamiesi žaliavų infuzijai parinkimo ir paruošimo taisyklių, pagaminsite švelnaus skonio derinį.
Žingsnis 1
Pašalinkite dervos perteklių nuo veržlių. Kruopščiai nuplaukite kedro riešutus ir užpilkite juos verdančiu vandeniu. Vanduo turi visiškai apsemti visus riešutus. Palikite 5 minutes. Nusunkite vandenį ir pakartokite veiksmą 3 kartus. Pašalinkite visus plūduriuojančius vaisius, nes jie yra tušti ir nėra jokios naudos. Išdžiovinkite riešutus. Kad skonis būtų intensyvesnis, dalį riešutų šiek tiek sutrinkite.
Žingsnis 2
Užpilkite kedro riešutus degtine. Tam paimkite stiklinį butelį, į jį supilkite kedro riešutus ir užpilkite juos degtine. Uždarykite butelį guminiu dangteliu ir padėkite jį tamsioje vietoje.
Žingsnis 3
Įpilkite kedro tinktūros į bičių degtinę. Gėrimą reikia užpilti bent 2 savaites. Kuo ilgiau bus infuzuojama, tuo tinktūra bus stipresnė, kvapnesnė ir sodresnio skonio bei spalvos. Periodiškai tikrinkite ir pakratykite butelį.
Žingsnis 4
Tinktūrą perkoškite. Po 2 savaičių perpilkite trauktinę į kitą butelį. Kelis kartus perkoškite per marlę. Supilkite tinktūrą į stiklinius butelius, užkimškite ir laikykite šaldytuve.
Kategorijos