Kedro tinktūra ant bičių vyno pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Kedro tinktūra ant bičių vyno

Mėnulio tinktūra ant riešutų yra natūralus naminis alkoholinis gėrimas. Vartojama saikingai, tinktūra turi gydomąjį poveikį visam organizmui. Klasikinę kedro tinktūrą sudaro du komponentai: 40-45 % stiprumo alkoholis ir riešutai. Receptą sudaro išankstinis kedro riešutų mirkymas ir užpylimas ant mėnulio. Laikydamiesi žaliavų infuzijai parinkimo ir paruošimo taisyklių, pagaminsite švelnaus skonio derinį.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
252 kcal.
Riebalai
2 g
Alergenai: Riešutai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.32/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kedro tinktūra ant bičių vyno Žingsnis 1
Pašalinkite dervos perteklių nuo veržlių. Kruopščiai nuplaukite kedro riešutus ir užpilkite juos verdančiu vandeniu. Vanduo turi visiškai apsemti visus riešutus. Palikite 5 minutes. Nusunkite vandenį ir pakartokite veiksmą 3 kartus. Pašalinkite visus plūduriuojančius vaisius, nes jie yra tušti ir nėra jokios naudos. Išdžiovinkite riešutus. Kad skonis būtų intensyvesnis, dalį riešutų šiek tiek sutrinkite.

Žingsnis 2

Kedro tinktūra ant bičių vyno Žingsnis 2
Užpilkite kedro riešutus degtine. Tam paimkite stiklinį butelį, į jį supilkite kedro riešutus ir užpilkite juos degtine. Uždarykite butelį guminiu dangteliu ir padėkite jį tamsioje vietoje.

Žingsnis 3

Kedro tinktūra ant bičių vyno Žingsnis 3
Įpilkite kedro tinktūros į bičių degtinę. Gėrimą reikia užpilti bent 2 savaites. Kuo ilgiau bus infuzuojama, tuo tinktūra bus stipresnė, kvapnesnė ir sodresnio skonio bei spalvos. Periodiškai tikrinkite ir pakratykite butelį.

Žingsnis 4

Kedro tinktūra ant bičių vyno Žingsnis 4
Tinktūrą perkoškite. Po 2 savaičių perpilkite trauktinę į kitą butelį. Kelis kartus perkoškite per marlę. Supilkite tinktūrą į stiklinius butelius, užkimškite ir laikykite šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos