Publikavimo data: 2024-05-19
Kefyro bandelės su sūriu
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite kefyrą, cukrų, druską ir sodą, ištirpintą sviestą, suberkite miltus, išminkykite lygią, minkštą ir elastingą tešlą. Tešlą minkykite rankomis 5-7 minutes, tada susukite į rutulį ir uždengę drėgnu rankšluosčiu palikite "pailsėti" 25-30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą: į tarkuotą sūrį įberkite 1-2 žiupsnelius druskos (jei sūris nesūrus) ir 1-3 valgomuosius šaukštus kefyro, išmaišykite. Dėl kefyro tešla bus beveik vientisa.
Žingsnis 3
Iškočiotą tešlą padalykite į 6 dalis, iš kiekvienos iškočiokite rutuliuką ir iškočiokite maždaug 0,5-1 cm storio tešlą, prireikus pabarstykite darbo paviršių miltais.
Žingsnis 4
Ant iškočiotos tešlos dėkite šiek tiek įdaro ir užspauskite tešlos kraštus, kad susidarytų "maišelis". Apverskite ir švelniai išlyginkite tešlą spausdami delnu prie stalo paviršiaus arba sukdami kočėlu.
Žingsnis 5
Kepkite tortilijas sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, uždengę dangčiu. Padarykite skylutes garams išeiti keliose vietose pradurdami tortilijas šakute.
Žingsnis 6
Perkeltas į lėkštę bandeles aptepkite sviestu, o paruoštas uždenkite lėkšte arba dangčiu ir uždenkite rankšluosčiu, kad būtų šiltos.
Kategorijos