Publikavimo data: 2024-03-29
Kefyro plokštainiai orkaitėje
Siūlome kefyro bandeles kepti orkaitėje pagal mūsų paprastą receptą. Jie bus labai skanūs, visai kaip jūsų močiutės. Plakiniai paruošiami labai greitai. Vos per pusvalandį jie bus ant stalo. Šiame recepto variante minkant tešlą mielių nededama. Sezamas turi būti šviežias, be drėgmės požymių, nekarštas. Geros sėklos po kepimo skleidžia malonų saldų kvapą.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Supilkite kefyrą į gilų dubenį, suberkite druską, sodą ir cukrų. Gerai išmaišykite šakute 3-4 minutes, kad atsirastų burbuliukų. Supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite. Porcijomis suberkite persijotus miltus, maišydami mišinį šaukštu. Kai skystis įsigers, rankomis pradėkite minkyti tešlą.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Padėkite ant pjaustymo lentos arba stalo, pabarstykite paviršių trupučiu miltų, kad tešla neliptų, ir minkykite. Uždenkite tešlą skudurėliu ir palikite 10 minučių pailsėti.
Žingsnis 3
Suformuokite plokštainį. Sudrėkinkite rankas augaliniu aliejumi ir padalykite tešlą į 3 lygias dalis. Taip ji nelips prie rankų. Delnais iškočiokite į rutuliukus, tada juos suplokite, kad įgautų tortilijų formą. Dėkite juos ant kepimo skardos, pabarstykite sezamo sėklomis ir kepkite orkaitėje 10 minučių. Kaip matote, receptas paprastas, o bandelės gaunasi skanios, visai kaip jūsų močiutės.
Kategorijos