Pyragų su įvairiais įdarais receptai šeimoje nuo seno perduodami iš kartos į kartą. Per tą laiką įdarų įvairovė išaugo, tačiau vienas dalykas išliko nepakitęs - tešla. Ji minkoma su vandeniu ir augaliniu aliejumi. Tokie mieliniai pyragai paruošiami greitai. Kol tešla kyla, galima ruošti įdarą. Pavyzdžiui, mėsos. Pyragėliai su mėsa bus geras užkandžio variantas su prisiminimais iš vaikystės.
Žingsnis 1
Pašildykite pieną. Į gilų dubenį persijokite 400 g miltų ir supilkite šiltą pieną.
Žingsnis 2
Į miltus suberkite visus sausus ingredientus - mieles, cukrų ir 1 šaukštelį druskos. Išmaišykite. Tada įmuškite vieną kiaušinį ir įpilkite augalinio aliejaus.
Žingsnis 3
Suberkite daugiau persijotų miltų ir suminkykite tešlą rankomis. Minkykite apie 7 minutes. Kai tik tešla atsiplėšia nuo dubens ir rankų, ji jau paruošta.
Žingsnis 4
Dubenį patepkite aliejumi, iš tešlos iškočiokite rutulį, įdėkite į dubenį ir uždenkite rankšluosčiu. Palikite tešlą šiltoje vietoje, kad pakiltų apie 1 valandą.
Žingsnis 5
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą pyragėliams. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 6
Mėsą sudėkite į gilų dubenį, įberkite 1 šaukštelį druskos ir pipirų pagal skonį.
Žingsnis 7
Pakepinkite svogūną keptuvėje iki auksinės spalvos ir sudėkite maltą mėsą.
Žingsnis 8
Įmaišykite maltą mėsą ir svogūnus ir kepkite, kol iškeps.
Žingsnis 9
Išminkykite tešlą ir padėkite ją ant miltais pabarstyto stalo. Padalykite tešlą į mažus gabalėlius, lengvai pabarstykite miltais ir susukite į kamuoliukus. Uždenkite skudurėliu ir prieš iškočiodami palikite tešlą pailsėti apie 10 minučių.
Žingsnis 10
Pabarstykite stalą trupučiu miltų ir kiekvieną rutuliuką susukite į plokščią duoną.
Žingsnis 11
Ant kiekvienos tortilijos dėkite po desertinį šaukštą įdaro.
Žingsnis 12
Suspauskite kraštus ir suformuokite paplotėlį.
Žingsnis 13
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite ant jos paplotėlius. Uždenkite skudurėliu ar rankšluosčiu ir palikite kepinius pailsėti apie 10 minučių.
Žingsnis 14
Aptepkite paplotėlius kiaušiniu.
Žingsnis 15
Dėkite paplotėlius į iki 180-190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30-35 minutes.