Publikavimo data: 2024-04-14
Kepenų pyragėliai
Kepenys - tai mėsos šalutiniai produktai, t. y. kepenys, inkstai, širdis ir plaučiai. Toks rinkinys patiks ne visiems, tačiau kepenys yra labai paklausios. Iš jų gaminami įvairūs patiekalai. Pavyzdžiui, iš kepenų gaminamas paštetas, o inkstai dedami į valgių rinkinį. Labai skanūs pyragėliai su kepenėlėmis gaunasi labai skanūs. Šiame recepte jiems gaminti naudojama kepenų dešra. Tačiau kepenis, širdį ir plaučius galima imti tiesiai ir gaminti maltinukus.
Žingsnis 1
Kepenėles supjaustykite nedideliais 5 mm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite mieles su šiltu vandeniu ir maišykite, kol ištirps.
Žingsnis 3
Suberkite dalį miltų, druskos, cukraus ir augalinio aliejaus.
Žingsnis 4
Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Palaipsniui suberkite likusius miltus. Minkykite tešlą, kol ji atsiplėš nuo dubens sienelių. Gali prireikti šiek tiek daugiau arba šiek tiek mažiau miltų. Suformuokite iš tešlos rutulį ir įdėkite jį į dubenį. Uždenkite maistine plėvele arba švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje kilti 1 valandą.
Žingsnis 6
Kai tešla pakils, išverskite ją ant miltais pabarstyto stalo.
Žingsnis 7
Padalykite tešlą į porcijas.
Žingsnis 8
Paimkite tešlos gabalėlį, pabarstykite miltais ir iškočiokite 3-5 mm storio tešlą.
Žingsnis 9
Dalį įdaro paskirstykite ant tešlos.
Žingsnis 10
Įdarą suvyniokite į tešlą ir suformuokite pyragą. Likusius pyragus iškepkite taip pat.
Žingsnis 11
Kepkite paplotėlius augaliniame aliejuje iš abiejų pusių 10-15 minučių.
Žingsnis 12
Kepenų pyragaičiai paruošti. Gero apetito!
Kategorijos