Kepta fillo tešla pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Kepta fillo tešla

Banica yra tradicinis bulgarų virtuvės kepinys, kuris gali būti saldus, su mėsa arba daržovėmis. Šis patiekalas yra beveik visų bulgarų švenčių simbolis, atsiradęs viduramžiais - pirmieji paminėjimai apie banicą randami X a. rankraščiuose. Populiariausias banitsa variantas yra su brynza ir kiaušiniu, tačiau galima pasigaminti ir sotesnį variantą su grybais ir malta mėsa, kurie kepami plonoje filo tešloje.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
232 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.22/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta fillo tešla Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite, 2 minutes palaikykite špinatus ir nusausinkite juos ant sietelio. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir sudėkite svogūną. Kepkite jį 2 minutes, sudėkite grybus ir kepkite 10-15 minučių, kol išgaruos drėgmė. Pagardinkite druska, sudėkite faršą ir kepkite 3 minutes. Tada sudėkite špinatus ir kepkite dar 7 minutes. Įdėkite kario, čiobrelių ir pipirų, tada atvėsinkite faršą.

Žingsnis 2

Kepta fillo tešla Žingsnis 2
Paruoškite pyragą. Ant vieno tešlos lakšto dėkite 3 valgomuosius šaukštus įdaro ir susukite į vamzdelį. Tą patį padarykite ir su likusia tešla. Apskritą kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite spirale susuktą tešlą su įdaru, kad padengtų indo dugną. Pyragą patepkite kiaušinio, vandens ir aliejaus mišiniu. Įdėkite kepimo formą į orkaitę ir kepkite 20-25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos