Kepta filo pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Kepta filo

Kepant filo paplotėlius keptuvėje puikiai dera traški tešla ir švelnus, sultingas įdaras, kurį galima gaminti su svogūnais ir malta mėsa. Filo yra populiari tešla, tinkanti tiek saldiems, tiek sūriems patiekalams gaminti. Jį galite pasigaminti namuose arba nusipirkti paruoštą parduotuvėje. Jis toks plonas, kad primena popieriaus lapą. Norint pagaminti tokį filą, jis specialiu būdu ištempiamas iki minimalaus storio.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
331 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
27 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Kepta filo Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Keptuvę su saulėgrąžų aliejumi įkaitinkite ir pakepinkite svogūną. Sudėkite maltą mėsą ir dar 7-9 min. palaikykite ant ugnies. Įberkite kalendros, pipirų ir druskos pagal skonį. Išjunkite ir leiskite faršui atvėsti. Sumaišykite su žolelėmis.

Žingsnis 2

Kepta filo Žingsnis 2
Padarykite trikampius paplotėlius. Išimkite filė lakštą ir patepkite jį sviestu. Sulenkite jį taip, kad susidarytų 10 cm pločio juosta. Viršų patepkite sviestu. Ant kiekvienos juostelės dėkite įdaro. Suvyniokite, kad gautųsi trikampis. Kepkite paplotėlius iki rudos spalvos keptuvėje arba keptuvėje su dideliu kiekiu aliejaus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, sluoksniuotos tešlos gaminiai, vaisių desertai, grietinėlės ir pieno desertai, paprasta, bendri alergenai, braškių sezonas, receptų knyga, kepimas su grietine, kepimas su sūriu, kepimas su varške, kepimas su kakava, kepimas su vaisiais

Kategorijos