Publikavimo data: 2024-09-17
Kepta filo
Kepant filo paplotėlius keptuvėje puikiai dera traški tešla ir švelnus, sultingas įdaras, kurį galima gaminti su svogūnais ir malta mėsa. Filo yra populiari tešla, tinkanti tiek saldiems, tiek sūriems patiekalams gaminti. Jį galite pasigaminti namuose arba nusipirkti paruoštą parduotuvėje. Jis toks plonas, kad primena popieriaus lapą. Norint pagaminti tokį filą, jis specialiu būdu ištempiamas iki minimalaus storio.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Keptuvę su saulėgrąžų aliejumi įkaitinkite ir pakepinkite svogūną. Sudėkite maltą mėsą ir dar 7-9 min. palaikykite ant ugnies. Įberkite kalendros, pipirų ir druskos pagal skonį. Išjunkite ir leiskite faršui atvėsti. Sumaišykite su žolelėmis.
Žingsnis 2
Padarykite trikampius paplotėlius. Išimkite filė lakštą ir patepkite jį sviestu. Sulenkite jį taip, kad susidarytų 10 cm pločio juosta. Viršų patepkite sviestu. Ant kiekvienos juostelės dėkite įdaro. Suvyniokite, kad gautųsi trikampis. Kepkite paplotėlius iki rudos spalvos keptuvėje arba keptuvėje su dideliu kiekiu aliejaus.
Kategorijos