Publikavimo data: 2025-08-19
Kepta pita su dešros ir kiaušinių įdaru
Artimuosiuose Rytuose ir Kaukaze žmonės vietoj mums įprastos duonos valgo mažai kaloringą pitą be mielių. Juk ji neduoda priaugti viršsvorio ir yra labai naudinga, nes: gerina nervų sistemą, plaukų ir nagų augimą, normalizuoja skrandžio rūgštingumą, medžiagų apykaitą, reguliuoja cholesterolio kiekį, stiprina imunitetą, šalina iš virškinamojo trakto toksinus ir nuodus. Todėl paruoškite keptą pitą su dešrelių ir kiaušinių įdaru ir palepinsite save ir savo artimuosius sveiku, sotu ir skaniu patiekalu.
Žingsnis 1
Paimkite dubenį, stambia tarka sutarkuokite kiaušinius ir sūrį. Kad įdaras būtų minkštas ir sultingas, sutarkuokite ir dešrą. Smulkiai supjaustykite krapus, kalendras ir petražoles ir suberkite į dubenį. Dabar įdėkite majonezo, druskos, pipirų pagal skonį, gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Virtuvės žirklėmis supjaustykite pitą dideliais kvadratais. Ant vieno kvadrato krašto dėkite po du šaukštus įdaro ir susukite ritinėlius.
Žingsnis 3
Kepkite pitą ant mažos ugnies keptuvėje su trupučiu saulėgrąžų aliejaus. Kepkite iš abiejų pusių, kol susidarys auksinė, traški plutelė. Norėdami atsikratyti aliejaus pertekliaus, sudėkite paruoštą pitą ant popierinių rankšluosčių.
Kategorijos