Kepta pita su dešros ir kiaušinių įdaru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Kepta pita su dešros ir kiaušinių įdaru

Artimuosiuose Rytuose ir Kaukaze žmonės vietoj mums įprastos duonos valgo mažai kaloringą pitą be mielių. Juk ji neduoda priaugti viršsvorio ir yra labai naudinga, nes: gerina nervų sistemą, plaukų ir nagų augimą, normalizuoja skrandžio rūgštingumą, medžiagų apykaitą, reguliuoja cholesterolio kiekį, stiprina imunitetą, šalina iš virškinamojo trakto toksinus ir nuodus. Todėl paruoškite keptą pitą su dešrelių ir kiaušinių įdaru ir palepinsite save ir savo artimuosius sveiku, sotu ir skaniu patiekalu.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
306 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
25 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.27/5 (22 bal.)

Žingsnis 1

Kepta pita su dešros ir kiaušinių įdaru Žingsnis 1
Paimkite dubenį, stambia tarka sutarkuokite kiaušinius ir sūrį. Kad įdaras būtų minkštas ir sultingas, sutarkuokite ir dešrą. Smulkiai supjaustykite krapus, kalendras ir petražoles ir suberkite į dubenį. Dabar įdėkite majonezo, druskos, pipirų pagal skonį, gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Kepta pita su dešros ir kiaušinių įdaru Žingsnis 2
Virtuvės žirklėmis supjaustykite pitą dideliais kvadratais. Ant vieno kvadrato krašto dėkite po du šaukštus įdaro ir susukite ritinėlius.

Žingsnis 3

Kepta pita su dešros ir kiaušinių įdaru Žingsnis 3
Kepkite pitą ant mažos ugnies keptuvėje su trupučiu saulėgrąžų aliejaus. Kepkite iš abiejų pusių, kol susidarys auksinė, traški plutelė. Norėdami atsikratyti aliejaus pertekliaus, sudėkite paruoštą pitą ant popierinių rankšluosčių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, užkandžiai su duona ar pita duona, karšti užkandžiai, paprasti, valgyti bendrus alergenus, per 10 minučių, islandy, užkandžiai, receptų knyga

Kategorijos