Publikavimo data: 2024-03-23
Keptas lavašas su bulvėmis ir sūriu
Jei nežinote, kuo pradžiuginti svečius, arba jei planuojate vakarėlį, pasigaminkite labai gardų užkandį iš pitos duonos su bulvėmis ir sūriu. Virtos bulvės ir sūris sutarkuojami, užpilami grietine ir žolelėmis ir suvyniojami į pitos duoną. Tuomet kepinys 10 minučių pašaunamas į orkaitę, ir minkštas bei sotus užkandis jau paruoštas. Orkaitėje kepama pita duona tampa traški, o sūris išsilydo, susijungdamas su bulvėmis, grietine ir žolelėmis. Taip skanu, kad negalite sulaukti, kada galėsite jį suvalgyti!
Žingsnis 1
Bulves sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite petražoles.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 4
Įmaišykite grietinę ir petražoles.
Žingsnis 5
Ant stalo išdėliokite pitos lakštą. Pusę lakšto patepkite grietine ir žolelėmis.
Žingsnis 6
Ant grietinės tolygiai paskleiskite tarkuotas virtas bulves. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 7
Bulves pabarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 8
Suvyniokite pitą į ritinį, užlenkdami kraštus šonuose. Dėkite į kepimo indą, išklotą pergamentu. Suktinuką patepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Žingsnis 9
Pasiųskite vyniotinį kepti į orkaitę 10-15 minučių. Pita turėtų paruduoti ir tapti traški.
Žingsnis 10
Supjaustykite vyniotinį į kelias dalis. Kepta pita su bulvėmis ir sūriu paruošta.
Kategorijos