Publikavimo data: 2025-08-20
Kepti kopūstų paplotėliai
Purūs, nesvarūs mieliniai pyragai visada primena vaikystę. Ir net jei jie per daug kaloringi, net jei riebūs ir ne visai sveiki, bet mažai kas atsisako malonumo suvalgyti jų porą ar net suvalgyti pakankamai. Pateiktas receptas yra daugiau nei geras, tai tikros pyrago tešlos etalonas. O įdaras gali būti bet kokio skonio. Bet vis dėlto keptų kopūstų arba bulvių įdaras yra šio žanro klasika.
Žingsnis 1
Įmaišykite mieles ir cukrų.
Žingsnis 2
Supilkite šiltą vandenį, išmaišykite. Palaukite, kol susidarys putų kepurė.
Žingsnis 3
Sumaišykite iki 37 laipsnių pašildytą pieną, kiaušinį, 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus, 1 arbatinį šaukštelį druskos ir mieles.
Žingsnis 4
Persijokite miltus ir užminkykite minkštą tešlą. Minkykite 10 minučių. Uždenkite dangčiu ir palikite šiltoje vietoje.
Žingsnis 5
Pusžiedžiais supjaustytą svogūną apkepkite augaliniame aliejuje, kol paruduos.
Žingsnis 6
Sudėkite plonais griežinėliais supjaustytus kopūstus ir maišydami kepkite, kol išvirs. Pabaigoje pagardinkite druska ir pipirais pagal pageidavimą.
Žingsnis 7
Padvigubėjusią tešlą padėkite ant stalo. Padalykite į norimo dydžio gabalėlius. Iš kiekvieno tešlos gabalėlio suformuokite apskritimą. Ant kiekvieno dėkite po šaukštą kopūstų. Užspauskite kraštus, kad gautųsi pyragas.
Žingsnis 8
Kepkite įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies, kol paruduos ir iškeps.
Kategorijos