Kepti kopūstų paplotėliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Kepti kopūstų paplotėliai

Purūs, nesvarūs mieliniai pyragai visada primena vaikystę. Ir net jei jie per daug kaloringi, net jei riebūs ir ne visai sveiki, bet mažai kas atsisako malonumo suvalgyti jų porą ar net suvalgyti pakankamai. Pateiktas receptas yra daugiau nei geras, tai tikros pyrago tešlos etalonas. O įdaras gali būti bet kokio skonio. Bet vis dėlto keptų kopūstų arba bulvių įdaras yra šio žanro klasika.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
232 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
23 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.89/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Kepti kopūstų paplotėliai Žingsnis 1
Įmaišykite mieles ir cukrų.

Žingsnis 2

Kepti kopūstų paplotėliai Žingsnis 2
Supilkite šiltą vandenį, išmaišykite. Palaukite, kol susidarys putų kepurė.

Žingsnis 3

Kepti kopūstų paplotėliai Žingsnis 3
Sumaišykite iki 37 laipsnių pašildytą pieną, kiaušinį, 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus, 1 arbatinį šaukštelį druskos ir mieles.

Žingsnis 4

Kepti kopūstų paplotėliai Žingsnis 4
Persijokite miltus ir užminkykite minkštą tešlą. Minkykite 10 minučių. Uždenkite dangčiu ir palikite šiltoje vietoje.

Žingsnis 5

Kepti kopūstų paplotėliai Žingsnis 5
Pusžiedžiais supjaustytą svogūną apkepkite augaliniame aliejuje, kol paruduos.

Žingsnis 6

Kepti kopūstų paplotėliai Žingsnis 6
Sudėkite plonais griežinėliais supjaustytus kopūstus ir maišydami kepkite, kol išvirs. Pabaigoje pagardinkite druska ir pipirais pagal pageidavimą.

Žingsnis 7

Kepti kopūstų paplotėliai Žingsnis 7
Padvigubėjusią tešlą padėkite ant stalo. Padalykite į norimo dydžio gabalėlius. Iš kiekvieno tešlos gabalėlio suformuokite apskritimą. Ant kiekvieno dėkite po šaukštą kopūstų. Užspauskite kraštus, kad gautųsi pyragas.

Žingsnis 8

Kepti kopūstų paplotėliai Žingsnis 8
Kepkite įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies, kol paruduos ir iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
mėsos patiekalai, kepimas, yra bendrų alergenų, pietūs, popietė, vakarienė, užkandžiai, pyragai, sotūs pyragai, receptų knyga, kepenų pyragai, kiaušinių pyragai, kepimas su kiaušiniu, pieno pyragai, sausų mielių pyragai

Kategorijos