Pirozhki - vienas mėgstamiausių patiekalų, išsiskiriantis paprastumu ir rafinuotumu. Naminius pyragaičius galima kepti orkaitėje arba kepti keptuvėje augaliniame aliejuje. Būtent pastarasis kepimo būdas populiarus tarp tų, kurie nori kepinius pagaminti greičiau. Kepti pyragaičiai su mėsa taps sočiu užkandžiu ir arbatos vakarėlio priedu.
Žingsnis 1
Pašildykite pieną. Į didelį dubenį suberkite 400 g miltų ir supilkite pieną.
Žingsnis 2
Į miltus įmaišykite mieles, cukrų ir 1 šaukštelį druskos. Tada į mišinį įmuškite kiaušinį ir supilkite augalinį aliejų.
Žingsnis 3
Suberkite daugiau persijotų miltų ir tešlą minkykite rankomis 7 minutes. Tešla bus paruošta, kai lengvai atsiplėš nuo dubens ir rankų.
Žingsnis 4
Sviestu patepkite dubenį, iš tešlos suformuokite rutulį, grąžinkite jį į dubenį ir uždenkite švariu rankšluosčiu. Leiskite tešlai pailsėti šiltai apie valandą.
Žingsnis 5
Kol tešla kyla, imkitės įdaro - nulupkite ir susmulkinkite svogūną.
Žingsnis 6
Sudėkite maltą mėsą į gilų indą, įberkite 1 šaukštelį druskos ir pipirų pagal skonį.
Žingsnis 7
Tada keptuvėje iki auksinės spalvos pakepinkite susmulkintą svogūną ir sudėkite maltą mėsą.
Žingsnis 8
Išmaišykite ingredientus ir kepkite, kol iškeps.
Žingsnis 9
Užminkykite tešlą ir padėkite ją ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus. Padalykite tešlą į gabalėlius, lengvai pabarstykite miltais ir iškočiokite apvalius paplotėlius. Uždenkite skudurėliu ir palikite 10 minučių pailsėti.
Žingsnis 10
Ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus rutuliukus kočėlu paverskite bandelėmis.
Žingsnis 11
Į kiekvieną bandelę įdėkite po desertinį šaukštą įdaro.
Žingsnis 12
Suspauskite kraštus, kad gautumėte paplotėlį.
Žingsnis 13
Į keptuvę su verdančiu aliejumi dėkite mėsos paplotėlius siūle žemyn. Augalinio aliejaus turi būti daug iki pat kepsnelių vidurio.
Žingsnis 14
Ant vidutinės ugnies kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.