Kepti mėsos paplotėliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Kepti mėsos paplotėliai

Pirozhki - vienas mėgstamiausių patiekalų, išsiskiriantis paprastumu ir rafinuotumu. Naminius pyragaičius galima kepti orkaitėje arba kepti keptuvėje augaliniame aliejuje. Būtent pastarasis kepimo būdas populiarus tarp tų, kurie nori kepinius pagaminti greičiau. Kepti pyragaičiai su mėsa taps sočiu užkandžiu ir arbatos vakarėlio priedu.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
120 min.
Kalorijos
271 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
25 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.43/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepti mėsos paplotėliai Žingsnis 1
Pašildykite pieną. Į didelį dubenį suberkite 400 g miltų ir supilkite pieną.

Žingsnis 2

Kepti mėsos paplotėliai Žingsnis 2
Į miltus įmaišykite mieles, cukrų ir 1 šaukštelį druskos. Tada į mišinį įmuškite kiaušinį ir supilkite augalinį aliejų.

Žingsnis 3

Kepti mėsos paplotėliai Žingsnis 3
Suberkite daugiau persijotų miltų ir tešlą minkykite rankomis 7 minutes. Tešla bus paruošta, kai lengvai atsiplėš nuo dubens ir rankų.

Žingsnis 4

Kepti mėsos paplotėliai Žingsnis 4
Sviestu patepkite dubenį, iš tešlos suformuokite rutulį, grąžinkite jį į dubenį ir uždenkite švariu rankšluosčiu. Leiskite tešlai pailsėti šiltai apie valandą.

Žingsnis 5

Kepti mėsos paplotėliai Žingsnis 5
Kol tešla kyla, imkitės įdaro - nulupkite ir susmulkinkite svogūną.

Žingsnis 6

Kepti mėsos paplotėliai Žingsnis 6
Sudėkite maltą mėsą į gilų indą, įberkite 1 šaukštelį druskos ir pipirų pagal skonį.

Žingsnis 7

Kepti mėsos paplotėliai Žingsnis 7
Tada keptuvėje iki auksinės spalvos pakepinkite susmulkintą svogūną ir sudėkite maltą mėsą.

Žingsnis 8

Kepti mėsos paplotėliai Žingsnis 8
Išmaišykite ingredientus ir kepkite, kol iškeps.

Žingsnis 9

Kepti mėsos paplotėliai Žingsnis 9
Užminkykite tešlą ir padėkite ją ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus. Padalykite tešlą į gabalėlius, lengvai pabarstykite miltais ir iškočiokite apvalius paplotėlius. Uždenkite skudurėliu ir palikite 10 minučių pailsėti.

Žingsnis 10

Kepti mėsos paplotėliai Žingsnis 10
Ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus rutuliukus kočėlu paverskite bandelėmis.

Žingsnis 11

Kepti mėsos paplotėliai Žingsnis 11
Į kiekvieną bandelę įdėkite po desertinį šaukštą įdaro.

Žingsnis 12

Kepti mėsos paplotėliai Žingsnis 12
Suspauskite kraštus, kad gautumėte paplotėlį.

Žingsnis 13

Kepti mėsos paplotėliai Žingsnis 13
Į keptuvę su verdančiu aliejumi dėkite mėsos paplotėlius siūle žemyn. Augalinio aliejaus turi būti daug iki pat kepsnelių vidurio.

Žingsnis 14

Kepti mėsos paplotėliai Žingsnis 14
Ant vidutinės ugnies kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos