Publikavimo data: 2025-08-19
Kepti paplotėliai su kopūstų ir žuvies įdaru
Dievinu pyragus! Bet būtent pyragus, keptus aliejuje. Šį receptą paėmiau iš interneto ir įsidėjau į savo kulinarijos užrašų knygelę. Pyragėliai traškūs, bet minkšti ir orūs, o viduje - gardus įdaras: kepti kopūstai su žuvies konservais, saikingai sūrūs ir tokie sultingi.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą duonos kepimo mašinoje. Į duonkepės dubenį pakaitomis sudėkite kiaušinius, cukrų, druską, minkštą (kambario temperatūros) sviestą ir pieną. Supilkite miltus ir tolygiai paskleiskite mieles. Nustatykite "Tešlos" režimą.
Žingsnis 2
Paruoštą tešlą padėkite ant aliejumi patepto paviršiaus ir leiskite jai pailsėti.
Žingsnis 3
Paruoškite faršą. Keptuvėje, apšlakstytoje augaliniu aliejumi, pakepinkite smulkintą kopūstą, stambiai sutarkuotą morką ir smulkiai supjaustytą svogūną. Kepkite 15 minučių. Sudėkite šakute sutrintą konservuotą skumbrę. 10 minučių troškinkite uždengę dangčiu.
Žingsnis 4
Padalykite tešlą į vienodus 4-5 cm skersmens gabalėlius, iškočiokite juos į apskritimus, į vidurį įdėkite šaukštą įdaro. Suformuokite paplotėlius.
Žingsnis 5
Kepkite paplotėlius įkaitintame aliejuje, kol apskrus. Dėkite ant servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius.
Kategorijos