Publikavimo data: 2024-06-11
Kepti žirnių paplotėliai
Dažnai mūsų gyvenime vaikystės prisiminimai susiję su maistu, kurio pirmą kartą paragavome. O kepti žirnių pyragai taip pat yra ryškus prisiminimas iš mūsų tėvų namų! Žirnių patiekalams prieš gaminant reikia ilgai ruoštis, nes žirnius reikia mirkyti. Tai reikia daryti tinkamai: žirnių negalima maišyti ir sukti. Augaliniame aliejuje kepti pyragėliai patiks visiems! O įdarui recepte naudojami žirniai, svogūnai, druska, malti juodieji pipirai ir karis!
Žingsnis 1
Nukoštus ir gerai nuplautus žirnius sudėkite į dubenį. Užpilkite žirnius šaltu vandeniu, kad jie būtų visiškai apsemti. Išmirkytus žirnius palikite vėsioje vietoje 6 valandoms. Po mirkymo nusunkite vandenį ir perplaukite žirnius švariu šaltu vandeniu. Tada vėl nusausinkite vandenį.
Žingsnis 2
Į kitą gilų dubenį įpilkite stiklinę verdančio vandens. Į vandenį suberkite sausas mieles ir palikite 10 minučių. Jos turėtų šiek tiek išbrinkti ir pakilti. Tada mieles ir vandenį gerai išmaišykite, kol mišinys taps vientisas.
Žingsnis 3
Į tą patį dubenį suberkite cukrų ir žiupsnelį druskos ir maišykite, kol kristalai ištirps. Tada įmaišykite miltus ir šiek tiek augalinio aliejaus. Išminkykite tešlą ir suformuokite iš jos rutulį. Tada dubenį uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje valandai.
Žingsnis 4
Ant pjaustymo lentelės smulkiai supjaustykite svogūnus. Tada juos apkepkite iki auksinės spalvos keptuvėje, pateptoje augaliniu aliejumi.
Žingsnis 5
Išmirkytus žirnius išvirkite. Jei jie sveiki, virkite juos 2 valandas. Jei žirniai suskaldyti, virkite 1 valandą.
Žingsnis 6
Į gilų dubenį sudėkite virtus žirnius, suberkite kepintus svogūnus, druską, juoduosius pipirus ir kitus prieskonius. Sumaišykite visus ingredientus ir gausite gardų įdarą būsimiems pyragėliams!
Žingsnis 7
Po valandos tešla pakilo. Švarų stalo paviršių pabarstykite miltais. Padalykite tešlos rutulį į kelias lygias dalis ir padėkite ant stalo.
Žingsnis 8
Kiekvieną tešlos rutuliuką iškočiokite kočėlu ir į vidurį dėkite įdarą. Vienam pyragui skirto įdaro kiekį reikia nustatyti iš akies, tačiau nepamirškite, kad jo turi užtekti visiems pyragams! Po to užspauskite pyragėlių kraštus ir suformuokite pačius pyragėlius.
Žingsnis 9
Paimkite keptuvę ir supilkite į ją didelį kiekį augalinio aliejaus. Į ją sudėkite paplotėlius. Aliejaus lygis turi siekti kepinių vidurį.
Žingsnis 10
Kepkite paplotėlius, kol apskrus iš abiejų pusių, ant silpnos ugnies. Kepti paplotėliai su žirneliais paruošti!
Kategorijos