Kepti žirnių paplotėliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-11

Kepti žirnių paplotėliai

Dažnai mūsų gyvenime vaikystės prisiminimai susiję su maistu, kurio pirmą kartą paragavome. O kepti žirnių pyragai taip pat yra ryškus prisiminimas iš mūsų tėvų namų! Žirnių patiekalams prieš gaminant reikia ilgai ruoštis, nes žirnius reikia mirkyti. Tai reikia daryti tinkamai: žirnių negalima maišyti ir sukti. Augaliniame aliejuje kepti pyragėliai patiks visiems! O įdarui recepte naudojami žirniai, svogūnai, druska, malti juodieji pipirai ir karis!
Gaminimo laikas
565 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
80 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.77/5 (39 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepti žirnių paplotėliai Žingsnis 1
Nukoštus ir gerai nuplautus žirnius sudėkite į dubenį. Užpilkite žirnius šaltu vandeniu, kad jie būtų visiškai apsemti. Išmirkytus žirnius palikite vėsioje vietoje 6 valandoms. Po mirkymo nusunkite vandenį ir perplaukite žirnius švariu šaltu vandeniu. Tada vėl nusausinkite vandenį.

Žingsnis 2

Kepti žirnių paplotėliai Žingsnis 2
Į kitą gilų dubenį įpilkite stiklinę verdančio vandens. Į vandenį suberkite sausas mieles ir palikite 10 minučių. Jos turėtų šiek tiek išbrinkti ir pakilti. Tada mieles ir vandenį gerai išmaišykite, kol mišinys taps vientisas.

Žingsnis 3

Kepti žirnių paplotėliai Žingsnis 3
Į tą patį dubenį suberkite cukrų ir žiupsnelį druskos ir maišykite, kol kristalai ištirps. Tada įmaišykite miltus ir šiek tiek augalinio aliejaus. Išminkykite tešlą ir suformuokite iš jos rutulį. Tada dubenį uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje valandai.

Žingsnis 4

Kepti žirnių paplotėliai Žingsnis 4
Ant pjaustymo lentelės smulkiai supjaustykite svogūnus. Tada juos apkepkite iki auksinės spalvos keptuvėje, pateptoje augaliniu aliejumi.

Žingsnis 5

Kepti žirnių paplotėliai Žingsnis 5
Išmirkytus žirnius išvirkite. Jei jie sveiki, virkite juos 2 valandas. Jei žirniai suskaldyti, virkite 1 valandą.

Žingsnis 6

Kepti žirnių paplotėliai Žingsnis 6
Į gilų dubenį sudėkite virtus žirnius, suberkite kepintus svogūnus, druską, juoduosius pipirus ir kitus prieskonius. Sumaišykite visus ingredientus ir gausite gardų įdarą būsimiems pyragėliams!

Žingsnis 7

Kepti žirnių paplotėliai Žingsnis 7
Po valandos tešla pakilo. Švarų stalo paviršių pabarstykite miltais. Padalykite tešlos rutulį į kelias lygias dalis ir padėkite ant stalo.

Žingsnis 8

Kepti žirnių paplotėliai Žingsnis 8
Kiekvieną tešlos rutuliuką iškočiokite kočėlu ir į vidurį dėkite įdarą. Vienam pyragui skirto įdaro kiekį reikia nustatyti iš akies, tačiau nepamirškite, kad jo turi užtekti visiems pyragams! Po to užspauskite pyragėlių kraštus ir suformuokite pačius pyragėlius.

Žingsnis 9

Kepti žirnių paplotėliai Žingsnis 9
Paimkite keptuvę ir supilkite į ją didelį kiekį augalinio aliejaus. Į ją sudėkite paplotėlius. Aliejaus lygis turi siekti kepinių vidurį.

Žingsnis 10

Kepti žirnių paplotėliai Žingsnis 10
Kepkite paplotėlius, kol apskrus iš abiejų pusių, ant silpnos ugnies. Kepti paplotėliai su žirneliais paruošti!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos